Matematik
hjælp til lidt matematmatik
16. marts 2006 af
lost (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig med at beregne den her opgave??
En tunnel har et parabelformet tværsnit. tunnelen er 4,3 meter høj og 20,0 meter i længden.
Undersøg om en lastbil som er 2,5 meter bred og 4,0 meter høj kan køre igennem tunnelen.
Bestem den største bredde en vej i tunnelen kan have hvis højden over vejen overalt skal være mindst 3,2 meter.
En tunnel har et parabelformet tværsnit. tunnelen er 4,3 meter høj og 20,0 meter i længden.
Undersøg om en lastbil som er 2,5 meter bred og 4,0 meter høj kan køre igennem tunnelen.
Bestem den største bredde en vej i tunnelen kan have hvis højden over vejen overalt skal være mindst 3,2 meter.
Svar #1
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
Jeg har løst den her opgave engang. har du fundet a for parablen og alt det der man skal? sidder med opgaven foran mig.
Forestil dig at x aksen er "vejen" så ved du der er 10 til hver side for y aksen.
jeg har gjort følgende:
f(x) = a(x-10)(x+10)
når når x=0, er parablen på sit højeste 4,3
det sætter du ind i ligningen. derved finder du en forskrift for parablen.
så kan du så derfra udregne om lastbilen kan være der..
Forestil dig at x aksen er "vejen" så ved du der er 10 til hver side for y aksen.
jeg har gjort følgende:
f(x) = a(x-10)(x+10)
når når x=0, er parablen på sit højeste 4,3
det sætter du ind i ligningen. derved finder du en forskrift for parablen.
så kan du så derfra udregne om lastbilen kan være der..
Skriv et svar til: hjælp til lidt matematmatik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
