Matematik
ellipsis
18. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hej!
Min matematiklærer fortalte mig i går kort om "ellipsis". (ved ikke helt om det er det, det hedder, hvilket også gør det ret problematisk at finde noget omkring det. Kunne fx ikke finde noget på mathworld)
Ellipsis er(så vidt jeg forstod det)nogle prikker, der viser at antallet af en faktorer er ukendt. Fx brugte jeg det igår da jeg skulle bevise nogle potensregneregler:
a^n*a^m=(a*a......*a)(a*a*....*a)=a*a*...*a=a^n+m
Prikkerne skal så står i samme højde som gangetegnet (hvilket jeg ikke kunne gøre her)
Rent faktisk vidste min lærer ikke mere omkring prikkerne så ville hører om nogen kunne tilføje noget?
Min matematiklærer fortalte mig i går kort om "ellipsis". (ved ikke helt om det er det, det hedder, hvilket også gør det ret problematisk at finde noget omkring det. Kunne fx ikke finde noget på mathworld)
Ellipsis er(så vidt jeg forstod det)nogle prikker, der viser at antallet af en faktorer er ukendt. Fx brugte jeg det igår da jeg skulle bevise nogle potensregneregler:
a^n*a^m=(a*a......*a)(a*a*....*a)=a*a*...*a=a^n+m
Prikkerne skal så står i samme højde som gangetegnet (hvilket jeg ikke kunne gøre her)
Rent faktisk vidste min lærer ikke mere omkring prikkerne så ville hører om nogen kunne tilføje noget?
Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Ellipsis er udelukkende en typografisk størrelse. I matematik bruges det til at markere at man har udeladt dele af et tydeligt mønster. På
http://en.wikipedia.org/wiki/Ellipsis#Ellipsis_in_mathematics
står der bl.a.
" (...) These dots should never be used unless the pattern to be followed is clear. (...) "
Mere har jeg ikke at sige om dette.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ellipsis#Ellipsis_in_mathematics
står der bl.a.
" (...) These dots should never be used unless the pattern to be followed is clear. (...) "
Mere har jeg ikke at sige om dette.
Skriv et svar til: ellipsis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
