Matematik

differentialligning.

19. marts 2006 af hln (Slettet)
undersøg om f(x)=1 er løsningen til differentialligningen
Y"+2Y´+Y =x

Bestem derefter k, så y=x+k er løsningen

hvordan gøres dette

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2006 af sigmund (Slettet)

ad 1) Indsæt i ligningen, og se om ligningen er opfyldt.

ad 2) Indsæt igen i ligningen, og undersøg for hvilke k ligningen er opfyldt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2006 af mathon

I: Y"+2Y´+Y =x

hvis y=f(x)=1

er y'=y"=0 og venstre side:y"+2y´+y=0+2*0+1=1
højre side: x= 1, hvilket stemmer

hvis y=f(x)= x+k løsningen, fås
y'=1 og y"=0; ved indsættelse i I: fås

0+2*1+x+k = x

2+k=0, når der er subtraheret x på begge sider;

heraf k=-2 og løsningen

y=x-2

Skriv et svar til: differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.