Matematik
definitionsmængde
20. marts 2006 af
stumpL (Slettet)
dy/dx=(4x^3)/y
yP(2;-4)
forskriften:
ydy=(4x^3)dx
Sydy=S(4x^3)dx
(1/2)y^2=(1/4)x^4 +k
k bestemmes
(1/2)*(-4)^2=(1/4)*2^4+k
8=k
y bestemmes
y^2=(1/2)x^4+8
y=kvrod(1/2)x^4+8 v y=-kvrod(1/2)x^4+8
da y
er denne forskrift rigtig?
definationsmængde:
(1/2)x^4+8>0 t=x^2
(1/2)(x^2)^2+8>0
(1/2)t^2+8>0
d=b^2-4ac = 0^2-4*(1/2)*8 = -16
da d=-16 er der ingen nulpunkter.
hvordan skal jeg nu finde definationsmængden?
yP(2;-4)
forskriften:
ydy=(4x^3)dx
Sydy=S(4x^3)dx
(1/2)y^2=(1/4)x^4 +k
k bestemmes
(1/2)*(-4)^2=(1/4)*2^4+k
8=k
y bestemmes
y^2=(1/2)x^4+8
y=kvrod(1/2)x^4+8 v y=-kvrod(1/2)x^4+8
da y
er denne forskrift rigtig?
definationsmængde:
(1/2)x^4+8>0 t=x^2
(1/2)(x^2)^2+8>0
(1/2)t^2+8>0
d=b^2-4ac = 0^2-4*(1/2)*8 = -16
da d=-16 er der ingen nulpunkter.
hvordan skal jeg nu finde definationsmængden?
Svar #1
20. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Skal der ikke stå y^2 = (1/2)x^4 + 16?
Løsningen er defineret for alle x E R, thi (1/2)x^4 + 16 > 0 for alle x E R. (E betyder 'element i').
Løsningen er defineret for alle x E R, thi (1/2)x^4 + 16 > 0 for alle x E R. (E betyder 'element i').
Skriv et svar til: definitionsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
