Matematik

haster!! (asymptoter)

23. marts 2006 af B1865 (Slettet)
Hej.. Håber nogen har lyst at hjælpe!

En funktion f er givet ved f(x)=3x-5+1/x
Grafen for f har to asymptoter.
Bestem en ligning for hver af disse.


Hvordan er det man finder asymptoter?

På forhånd tak!
:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2006 af Madsst (Slettet)

Hvad går f(x) mod når x går mod 0 og hvad går f(x) mod når x går mod henholdvis uendeligt og minus uendeligt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

den ene er y=3x-5

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

det er en ligning den nærmer sig.. men helst ikke skgå gennem, eller skære...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2006 af 2835 (Slettet)

f(x) - (3x-5) -> 0 for x -> +- uendelig
dvs. y = 3x-5 er asymptotte.

f(x) -> uendelig for x -> 0

dvs. y-aksen asymptotte

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #5
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

jeg fatter det ikk helt.. hva sker der med 1/x ?

Svar #6
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

har I ik lyst til at skrive udregningerne lidt mere udførligt.. så jeg kan finde ud af at lave andre opgaver selv..!!:D

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Er der en parentes om tælleren?
(3x-5+1)/x

Svar #8
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

nej det er f(x)= 3x-5+ (1/x)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Så går 1/x mod nul, når x-> +- uendelig,
3x-5 er derfor en skrå asymptoto.
(Det svarer til at du slipper for at lave polynomiers division)

x = 0 er den lodrette asymptote, da x = 0 er et nulpunkt i nævneren.

Svar #10
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

okay hva skal svaret så være?

Svar #11
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

der er jo to asymptoter..??
hvis den ene er y=3x-5 hva er den anden så??

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

de to asymptoter er:

y=3x-5

og

x=0

forstår du det, ellers vil jeg godt prøve at forklare det bedre.. :)

Svar #13
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

hehe.. jeg fatter altså ik helt hvordan man finder dem..?? hva gør man sådan trin for trin.. er der ik en regel..?
det bare fordi jeg skal til terminsprøve imorgen og min lærer sagde jeg ikke kunne komme op i det uden hjælpemidler.. og har lige set at sidste år var der en opg med det..

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

ok...
hvis du har en graf-regner, kan du skrive det ind på den...

men det du skal se på, er hvor stor betydning x har...

der er to steder x bliver brugt i denne opg... det ene er: 3x... og det andet er 1/x...

når x går mod høje/store tal har 1/x ikke stor betydning... da det vil nærme sig 0...

for 3x gælder det modsatte, at x ikke har stor betydning ved de små tal for x...

forstår du det nu ;)

Svar #15
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

hm tjaaa.. hehe.. sån lidt.. men tak for hjælpen..! :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

det var da så lidt.. :)

næsten altid til tjeneste med det jeg kan finde ud af :D

Svar #17
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

er asymptoterne til : f(x)=2x-4+(5/x)

så Y=2x-4
x=0
??
:)

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

jaaa...
tillykke du har lært det ... ;)

Svar #19
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

juuubii.. hehe..!! :D
TAAAAK!!!

Svar #20
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

hvordan løser man log(x+2)-log(x-1)=1
x>1 uden brug af lommeregner
hvad er det nu log er? 10 et eller andet..?

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.