Matematik

"Algebraisk geometri"

26. marts 2006 af Molle (Slettet)
Vidste ikke lige hvad jeg skulle kalde emnet, men her kommer mit problem:

For hvilke tal x, kan x, x+1 og x+2 være sidernes længde i en retvinklet trekant.
Jeg tænker så pythargoras og skriver:

x^2 + (x+1)^2 = (x+2)^2

Rødderne af andengradsligningen er
x = 3 V x = -1

Men siden i en retvinket trekant kan da ikke være negativ vel? Så hvordan skal jeg forholde mig til -1?


Næste opgave

For hvilket x, kan det være siderne i en vilkårlig trekant?

Den gad jeg godt lige få et hint til.

Svar #1
26. marts 2006 af Molle (Slettet)

Han hed selvfølgelig Pythagoras. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1) Den ser du bort fra.

2) Summen af de to korteste sider (x og x+1) skal være større end den længste side. (ellers kan de ikke nå...)

Svar #3
26. marts 2006 af Molle (Slettet)

1)
Ok. Bare lidt forvirret af, at der står for hvilkE tal. (Så burde der være flere).

2)
Så får jeg:
x+(x+1) > x+2
x+x-x > 2-1
x>1

Er det rigtigt?

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af fixer (Slettet)

#0
Forudsat Euklidisk geometri er underforstået. Pythagoras sætning gælder ikke i ikke-Euklidiske geometrier.

#1
For fuldstændighedens skyld: Hvis a,b,c er sidelængderne gælder ulighederne a>0, b>0, c>0 og at summen af sidelængderne af _ethvert_ par af sider er større end længden af den tredie side. Det følger af trekantsuligheden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

#3
Ja, det er rigtigt.

Svar #6
26. marts 2006 af Molle (Slettet)

#4
.1) Nu har vi ikke lært om Euklidisk geometri, så vi forudsætter vel at det er underforstået.


.2) Betyder det, at jeg skal ændre mine udregninger?

Svar #7
26. marts 2006 af Molle (Slettet)

Kan I ikke hjælpe mig med denne?
Om den lineære funktion f oplyses at
f(2)-f(-3) = 4 og f(0) = -1

Vil det sige, at den vokser 4 fra x = -3 til x = 2 og at den krydser andenaksen i -1?

Jeg skal nemlig svare på følgende:

Hvor meget vokser funktionen i [-3;2]
Hvordan kan jeg evt. vise det ved udregning?

Bestem f(12) og løs derefter ligningen f(x) = 4

Angiv Vm(g) når Dm(g) = [-4,15[

Hvorfor er det pludselig af g og ikke f?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, dvs a=0,8 og b=-1.

g må være en fejl.

Skriv et svar til: "Algebraisk geometri"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.