Matematik

Sansynlighed

27. marts 2006 af 2835 (Slettet)
hejsa skulle afl. blæk idag, men mangler 2 opgaver, håber nogen kan hjælpe mig:

1)
I et klædeskab befinder der sig 10 skjorter. 2 røde, 2 blå, 2 gule, 2 grøne og 2 hvide.
hvad er sandsynligheden for at man trækker to skjorter ud af skabet, med bind for øjene, så man får 2 med samme farve?

K(10,2) = 45
heraf kan man vel kun på 5 måder trække to skjorter med samme farve (eller er det 10 måder?), men her går jeg i stå, skal nok bruge noget binomial....

Hvor mange skjorter skal man tage for at være sikker på at man får 2 af samme farve?

Det skal vel være 6, men det ved jeg kun ud fra logisk tænkning, hvordan matematisk?

hvor mange skjorter skal der tages ud for for at sandsynligheden for at tage en par af samme farve er på mindst 50 %

Dette kan jeg finde ud hvis jeg vidste hvordan binominialfordelings ligningen er ud.
-------------------------------------------

Et spil består i at kaste en symmetrisk terning indtil man får en 3'er, idet man højst må kaste 5 gange. Resultatet af spillet er det antal gange, man kaster terningen.
Angiv et sandsynlighedfelt til beskrivelse af spillet.

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Der er 2 skjorter af hver farve. Sandsynligheden for at få 2 ens når man trækker 2 er sandsynligheden for at den anden har samme farve som den første! Og når der ER taget een skjorte så er sandsynligheden for at den anden har samme farve jo 1 ud af 9 altså 1/9!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Dit argument for antallet 6 er lige så godt som noget matematisk argument...mindst!

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Mener du hvor mange skjorter man skal tage for at sandsynligheden for at der er 2 der er ens er mindst 0,50?
I så fald må sandsynligheden for at der IKKE er 2 ens jo HØJST være 0,50.
Den 1. skjorte må være hvadsomhelst. Den næste må være 8 ud af 9, den tredje må være 6 ud af 8 osv. Produktet skal så ned under 0,5!

Svar #4
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

så sandsynligheden for at få mindst et par er mindst 50%

Svar #5
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

tak, kigger lige på det du har skrevet

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Det er jo meget begrænsede muligheder der er. Det må jo ske senest når han tar den 6.skjorte! Så prøv dig bare frem. Jeg mener, at når han tager den 4. skjorte, så blir sandsynligheden for mindst 2 ens 61,9%. Ved den 3.skjorte var tallet 33,3%

Svar #7
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

nogen som kan hæjlpe med den anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ja da.....

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Kommer så her...

Du skal finde sandsynligheden for hver af de antal gange man kan komme til at kaste terningen.
Svaret er jo 1 hvis 1. kast er en 3-er og ss. for det er 1/6
Svaret er 2 hvis 1. kast ikke er en 3-er og 2. kast er. ss for det er 5/6*1/6.
ss for 3 er (5/6)^2*(1/6)
ss for 4 er (5/6)^3*(1/6)
ss for 5 er ss for at der ikke er nogen 3-er i de 4 første kast, dvs (5/6)^4
DET er sandsynlighedsfordelingen...

Svar #10
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

Mht til den med mindst 50 %:

jeg fik den til ved 5. skjorte, her fik jeg sandsynligheden til 4/6

kan det passe?

ved 2 skjorte : p = 1/9
3 skjorte : p = 2/8
4 skjorte : p = 3/7
5 skjorte : p = 4/6

Svar #11
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

tak for hjælpen, kan du bekræfte #10 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jeg får ss. for at der IKKE er 2 ens (og i parentes ss. for at der ER 2 ens) til at være:
1:10/10 = 1 (0)
2:10/10*8/9=8/9 (1/9)
3:10/10*8/9*6/8=2/3 (1/3)
4:10/10*8/9*6/8*4/7=8/21 (13/21~0,619)

Svar #13
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

hvis du har tid og lyst må du gerne skrive det på den måde jeg skal aflevere det på.


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jeg ved ikke hvilken måde du skal aflevere det på. Men når man tager noget uden at lægge det tilbage så er det ikke binomialfordelingen. Prøv i stedet at gennemskue det jeg har skrevet og få et så skrevet med dine egne "ord". Det er det bedste jeg kan gøre.....

Svar #15
27. marts 2006 af 2835 (Slettet)

okay mange tak for din hjælp :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Velbekomme...håber du kan bruge det....

Skriv et svar til: Sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.