Matematik

rentesregning

29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)
1)En person indsatte 300000 kr.på en anden bankkonto med en fast årlig procentvis rente .Efter 10 år var beløbet på personens konto vokset til 536640 kr.

Hvad var den årlige procentvise rente på personens bankkonto?

2)

En anden person indsatte 300000 rk. på en tredje bankkonto med en fast årlig porcentvis rente .Efter 9 år var beløbet på hans bankonto fordoblet .

Hvor meget står på personens bankkonto efter yderligere 1 år?

Please help me!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

1:
300000*(1+r)^10 = 536640

2:
300000*(1+r)^9=600000

Svar #2
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

1)jeg skal finde den årlige procentvise rente.

2)jeg skal finde hvor meget der står på hans konto efter et år.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

1: den årlige procentvise rente beregnes således:
300000*(1+r)^10 = 536640
isoler r og derved har du svaret på 1

2: først skal du finde den årlige procentvise rente, dette gøres ved at sige:
300000*(1+r)^9=600000 og isoler r, nu kender du r.
dvs. det er 300000*(1+r)^n
hvor n= antal pr
r= årligeprocentlige rente

Svar #4
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

1) 536640/300000-1=1,7888

er det rigtigt?

Svar #5
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

og for at finde den årlige procentvise rente. 10 kvadratrodet af 1,7888?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm isolere lige r for dig i den første:
300000*(1+r)^10 = 536640
(1+r)^10 = 536640/300000
1+r=(536640/300000)^(1/10)
r=(536640/300000)^(1/10)-1

Svar #7
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

det giver - 0,82112 ,og jeg tror ikke at det skal give minus.

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

jeg får det nu til .059879 altså ca. 5%

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2006 af allan_sim

#7.
Husk at sætte parentes om 1/10.

Svar #10
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

det fik jeg også til 0,059879 nu.

Tak for det.

Kan du også lige hjælpe mig med opgave 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

skrevet i #3

2: først skal du finde den årlige procentvise rente, dette gøres ved at sige:
300000*(1+r)^9=600000 og isoler r, nu kender du r.
dvs. det er 300000*(1+r)^n
hvor n= antal pr(2)
r= årligeprocentlige rente

Svar #12
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. marts 2006 af mathon


måske kan du genkende kn = ko*(1+x/100)^n

denne formel bruges med ko=300000 og
kn=536640, hvoraf

(1+x/100)^10 = 536640/300000

(1+x/100)^10 =1.7888. Nu går du ind i din rentetabel (1+x%) under n = 10 terminer. I denne linje leder du efter det tal, der kommer nærmest 1.7888. Det gør ca. 6%. Nøjagtigt beregnet bliver det 5.988%, men det kan du ikke finde så nøjagtigt. Men ca. 6%.

600000=300000(1+x%)^9 eller

2=(1+x%)^9;

denne gang går du ned under n= 9 terminer og leder i denn linje efter det nærmeste,du kan komme på 2. Meget tæt på 8% (nøjagtigt beregnet 8.006). Altså 8%

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. marts 2006 af mathon

efter yderligere et år:
600000*(1+8/100)=648000

Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.