Matematik

hjælp!!!

29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)
regneforskriften af en opgave er
f(x)=0,13455*x^2,2068

Spørgsmål :

En mølleejer har to vindmøller .Mølle B har 20% større vingediameter end mølle A.

Hvor mange % er effekten fra mølle B større end effekten fra mølle A?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tænkte på noget lignende dette:
mølle A
f(1)=0,13455*1^2,2068
mølle B
g(1)=0,13455*(1+1,2)^2,2068

og derfra kan du vel regne procentdelen ud

Svar #2
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

tak ,men er du sikker på at det er sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

#2 nej det er jeg desværre ikke...du kan evt. vente til en af de rigtige matematik genier logger på, og tager sig tid til at hjælpe dig..:)

Svar #4
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

okay ,men tak for at du prøvede at hjælpe mig.

Svar #5
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

er der nogle andre der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2006 af allan_sim

#5.
Hvis ellers x står for vingediameter og y for effekt (det har du ikke skrevet noget om), så skal du udregne størrelsen

f(1,2x)/f(x)

for at finde fremskrivningsfaktoren.

Hvis du ikke bryder dig om at regne generelt, så sæt eksempelvis 100 og 120 ind i stedet for x.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal skrive hvad x og y er.

Er x diameter eller effekt?

Svar #8
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

effekten er f(x)målt i kW
og x er diameteren målt i meter

Svar #9
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe mig med den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1,2^2,2068 =1,4953

svaret er 49,53%

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

#10 smart tænkt...

Svar #12
29. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.