Matematik

Projektion - 1.års

02. april 2006 af TiZD (Slettet)
Er dette udregnet rigtigt?

http://qill.net/projektion.jpg

Jeg var lidt i tvivl med placeringen af koordinaterne i formlen.

Her er en anden placering:

http://qill.net/projektion2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af piper (Slettet)

Projektionen skal blive en ny vektor.

Du bruger en forkert formel.

Projektionen af vektor a på vektor b er givet ved:

a(lille b) = a*((a*b)/|a|^2)

Selve det i parentesen giver en skalar (et tal). Når man ganger en vektor med en skalar fås en ny vektor.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af piper (Slettet)

Nej forkert formel sorry. Brug den her. Nu har jeg sagt alt hvad der skal gøres så nu er det bare at gå til den.

a(lille b) = b*((b*a)/|b|^2)

Svar #3
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Hmm... Det forvirrede mig lidt, men her er det jeg prøvede ud fra hvad jeg prøvede at forstå.

http://qill.net/projektion3.jpg

Det ser ret forkert ud, men tror jeg har misforstået noget af det du skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af sigmund (Slettet)

Du har skrevet det korrekt op. Udregn nu det du har skrevet op.

Svar #5
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Hvordan / hvad skal jeg skrive (det) ind på lommeregneren? - Skal siges jeg er ret svag mht. vektorer - Det er mht. (-6 over 1 fx hva bliver det til)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal udregne skalarproduktet mellem de to vektorer (-6,1) og (3,2).

Svar #7
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Ok - tror jeg er ved at fange den, men har stadig ingen ide om hvordan du vil have jeg skal skrive (-6 over 1) ind på lommeregneren,

http://qill.net/projektion4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af Bella (Slettet)

Hvorfor skal du skrive det ind på lommeregneren? - Du regner brøken ud og ganger brøken ind i vektoren - altså først brøk*(-6) og så brøk*1 .. Så har du en vektor=projektionen!

Svar #9
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Det er altså dette i vil frem til, og det må så være det rigtige facit:

http://qill.net/projektion5.jpg

Håber jeg, for dette er rimelig forvirrende :)

Svar #10
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Nu ved jeg ikke om det jeg fik før var rigtigt, men tvivler, da jeg ved kvdr((-6)^2+1^2) glemte ^2 i udregningen.

Her er det samme MED ^2:

http://qill.net/projektion6.jpg

Håber en af Jer tjekker efter om det nu også er HELT rigtig.

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er ikke rigtigt. Svaret skal være en vektor.

Svar #12
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Hmm... Det undrer mig lidt jeg slet ikke kan finde den formel som jeg har fået af vide her jeg skal bruge :/ Sikker på det ikke er den som jeg allerede havde fat i, i bogen er der et eksempel:

http://qill.net/projektion7.jpg

Og det var vha. det eksempel jeg prøvede at lave opgaven, http://qill.net/projektion.jpg , men var ikke nået til 2. del endnu.

Er det ikke bare det eksempel i bogen jeg faktisk skal følge, det slutter jo med at få koordinaterne, som jeg går ud fra er den endelige vektor :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Jo, din fejl består i at du lægger de to koordinater sammen.
Svaret er (2.59, -0.43).

Svar #14
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Okay - Jamen så siger jeg mange tak, nu tror jeg, jeg har forstået det ;)

Skriv et svar til: Projektion - 1.års

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.