Matematik

Hasterrr!! Hjælp!!

05. april 2006 af turca (Slettet)
I ligningen

T=20+150ln(8t+1)

Skal t isoleres.. Er der nogen der kan hjælpe mig med det!!!??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Hvor langt er du kommet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af anma (Slettet)

tja...
T - 20 = 150ln(8t+1) <=>
(T-20)/150ln = 8t+1 <=>
((T-20)/150ln) - 1 = 8t <=>
t = (((T-20)/150ln) -1) / 8

er ik sikker men sårn vil jeg tro det ska se ud ;)

Svar #3
05. april 2006 af turca (Slettet)

Ikk ret langt da.. Forresten skal T=500.. Men kan bare ikk isolere t når der er ln :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Lnx og e^x er hinandens omvendte.

Dvs at ln "kan flyttes over på den anden side som e"

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af Draagslag (Slettet)

T=20+150ln(8t+1) <=>

T - 20 = 150ln(8t+1) <=>

(T-20)/150 = ln(8t+1) <=>

e^((T-20)/150) = 8t + 1 <=>

e^((T-20)/150) - 1 = 8t <=>

(e^((T-20)/150) - 1)/8 = t

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Hov så må du lige selv sætte 500 ind på T's plads. Det havde jeg ikke set.

Svar #7
05. april 2006 af turca (Slettet)

Tark alle sammen :))

Skriv et svar til: Hasterrr!! Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.