Matematik
Diferenetialligning - HASTER!
06. april 2006 af
afghan (Slettet)
hej. gider en af jer hjælpe mig med denne opgave (4.048)?
antallet N af individer i en bestemy population forventes at vokse logistik. det antages derfor at N er løsning tile ne differentialligning af typen
dy/dx=ay(M-y), hvor tiden t angiver antalet af år efter starttidspunktet.
når t=o er der 10000 individer i populationen
og t=10 er N= 32000. den øvre grænse for antallet af individer i populatione forventes at være M=50000.
bestem en forskrift for N som funktion af t.
Løsning:
N(t)=M/(1+ce(^-aMt)) =>
N(t)=50000/(1+ce^(-a*50000.t)
N(0)=10000 benyttes til at bestemme c.
dvs. N(t)=50000/(1+ce^(-a*50000*10000))
HVORDAN kan jeg bestemme c når jeg ikke kennder værdien for a? c kan selvfølge udtrykkes ved a, men det kan ikke bruges til noget...???
på forhånd tak.
Saba
antallet N af individer i en bestemy population forventes at vokse logistik. det antages derfor at N er løsning tile ne differentialligning af typen
dy/dx=ay(M-y), hvor tiden t angiver antalet af år efter starttidspunktet.
når t=o er der 10000 individer i populationen
og t=10 er N= 32000. den øvre grænse for antallet af individer i populatione forventes at være M=50000.
bestem en forskrift for N som funktion af t.
Løsning:
N(t)=M/(1+ce(^-aMt)) =>
N(t)=50000/(1+ce^(-a*50000.t)
N(0)=10000 benyttes til at bestemme c.
dvs. N(t)=50000/(1+ce^(-a*50000*10000))
HVORDAN kan jeg bestemme c når jeg ikke kennder værdien for a? c kan selvfølge udtrykkes ved a, men det kan ikke bruges til noget...???
på forhånd tak.
Saba
Svar #2
06. april 2006 af afghan (Slettet)
a forsvinder jo fordi.
N(t)50000/(1+ce^(-a*50000*o))=10000
n(t)=50000/(1+ce^0)=10000
N(t)=50000/(1+c*1)=10000
er det ikke rigtigt?
N(t)50000/(1+ce^(-a*50000*o))=10000
n(t)=50000/(1+ce^0)=10000
N(t)=50000/(1+c*1)=10000
er det ikke rigtigt?
Svar #3
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/opg/getungdomsopg.php?o=2950
Side 18 ff.
Side 18 ff.
Skriv et svar til: Diferenetialligning - HASTER!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
