Matematik
Differentialligning
09. april 2006 af
makemyday (Slettet)
Hvordan skal man gribe denne opg. an?
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = 2y^2(x-1)
og grafen for f gpr gennem punktet P(2,-0,5)
Bestem en forskrift for f, og gør rede for, at definitionsmængden for f er R.
I første omgang vil jeg gerne have hjælp til første del. Det med R kan jeg selv kigge på, når engang jeg har forstået det første.
Vil gerne have et hint til hvordan jeg skal gribe det an.
På forhånd tak.
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = 2y^2(x-1)
og grafen for f gpr gennem punktet P(2,-0,5)
Bestem en forskrift for f, og gør rede for, at definitionsmængden for f er R.
I første omgang vil jeg gerne have hjælp til første del. Det med R kan jeg selv kigge på, når engang jeg har forstået det første.
Vil gerne have et hint til hvordan jeg skal gribe det an.
På forhånd tak.
Svar #1
09. april 2006 af Darwin (Slettet)
dy/dx = 2y^2(x-1)
y^-2dy = 2(x-1)dx
Sy^-2dy = 2S(x-1)dx
...
F(y) = G(x) + k
P(2,-0,5) anvendes til at bestemme k.
y^-2dy = 2(x-1)dx
Sy^-2dy = 2S(x-1)dx
...
F(y) = G(x) + k
P(2,-0,5) anvendes til at bestemme k.
Svar #2
09. april 2006 af makemyday (Slettet)
Forstår ikke helt hvordan S kommer ind i billedet.
Er dette seperation af variable ?
Er dette seperation af variable ?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
