Matematik

klippekort

11. april 2006 af figaro8 (Slettet)
En klasse med 21 elever er sammen med to lærer på skolerejse til københavn. De skal bo på vandrehjem på bellahøj. For at komme ind til byen vil de købe klippekort til bus. Klassen planlægger at tage fra vandrehjemmet til centrum og tilbage igen fem dage. Tre aftener vil de også til centrum og tilbage igen. På en enkelt tur bruges et klip pr. person.

Hvor mange klip skal hver person bruge under hele skolerejsen.

er det ikke 16 klip?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

23 * 5 = det er vel for at tage fra vandrehjemmet til centrum

23 * 5 = dette er for at komme hjem igen

23 * 3= det er de der tre aftner

Passer det?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvordan får du det til 16 klip? Det er jo helt umuligt, for de er jo 21 + 2 lærere...

Bjarke

Svar #3
11. april 2006 af figaro8 (Slettet)

det gør jeg fordi der står klip pr. person 1 person = 16 klip

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

jamen der er jo 21 elever og 2 lærere:

23 * 5 = det er vel for at tage fra vandrehjemmet til centrum

23 * 3= det er de der tre aftner

Passer det?

Bjarke

Svar #5
11. april 2006 af figaro8 (Slettet)

du skal ikke lægge sammen hvad de alle skal have af klip, men blot hvad de skal have af klip pr. person...


5 dage frem og tilbage = 5 *2 = 10

3 aftener frem og tilbage = 3*2 = 6

= 16 klip passer det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#5) nåhhh,

5 dage frem og tilbage = 5

3 aftener frem og tilbage = 3

Så må det da være sådan? De skal jo kun bruge 1 klip for hver tur?
Så er der jo ikke noget der hedder frem og tilbage...

Bjarke



Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

ups, dit er rigtigt no...

Svar #8
11. april 2006 af figaro8 (Slettet)

6# hmmm ja det er spørgsmålet, definerer man 1 tur, som et klip for både frem og tilbage, eller kun 1 klip for turen med både frem og tilbage.... - hmm??

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#8) så må det jo være op til dig selv, det må være dit valg, hvis så din lærer brokker sig kommer du bare med problemstillingen i denne opgave...


bjarke

Svar #10
11. april 2006 af figaro8 (Slettet)

nogen der kan fortælle mig det korrekte svar så?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2006 af ibibib (Slettet)

16 er nok rigtigt.
Et klip (2 zoner) gælder i en time, så man skal normalt klippe igen til hjemturen.

Klassens rejse fra hjem til København (og retur) foregår vel også uden brug af klippekort.

Det her er ikke matematik, men opgaven er ikke formuleret særlig præcist.

Svar #12
11. april 2006 af figaro8 (Slettet)

nej der er nemlig en dum problemstilling i opgaven så... men ok tak fordi du konkluderede mit svar korrekt;)- sådan da;)

Skriv et svar til: klippekort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.