Kemi

Havvand

13. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg har fået følgende spørgsmål og sidderlidt fast, nogel der kan fortælle hvad jeg skal gøre?:

Antag at chlorridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter vand.

Skal jeg bruge følgende forme:

m(NaCl)/ 1 liter havvand

7,0128g * 58,44 g/mol / 1 liter havvand = 409,83 mol/L

Håber der er ngole der gider at svare.. I må også gerne fortælle om min enheder er sat rigtigt...

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2006 af frodo (Slettet)

nej.

Du har formentligt lavet et forsøg, hvor du har n(Cl-) i et vist volumen havvand.

n(Cl-)=n(NaCl)=>m=?

hvis du fx har 0,1L havvand og har bestemt massen af NaCl til 0,5g, er massen i en liter:

0,5g/0,1L=5g/L

Svar #2
14. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,

Ved ikke helt hvad du mener med n(Cl-), men før jeg kom til det "regnestyk" har jeg lavet et der lyder således:

2.Hvor stor en stofmængde CL- indeholder 20,0 mL fortyndet havvand`?

n(Cl-)=n(Ag+)
= 0,03 m mol


Så for, at lave det spørgmål jeg ikke kan finde ud af, nemlig:

Antag at chlorridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter vand.

Skal jeg bruge følgende formel:

n(Cl-)=n(NaCl)=>m=?
n(Cl-)=n(NaCl)=>=0,03 m mol?

Så må massen i en liter havvand være:

0,03g/0,1L=0,3g/L

Passer det nu?

Bjarke


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2006 af G86 (Slettet)

Han mener at stofmængden af dine chlorioner er lig stofmængden af dit natriumchlorid

n(Cl-) = n(NaCl)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2006 af G86 (Slettet)

Det er lidt svært at hjælpe dig med beregningerne har du slynger tal ud til højre og venstre.
Hvor har du de 7,0128g fra
og de 0,03mmol (milimol) eller hvad er enheden for den, da du angiver den som stofmængde, så kan du ikke bare lave den om til en masse senere.

Svar #5
14. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#4) Hej,

De der 0,03 m mol, fik jeg fra en tidligere opgave, hvor jeg skulle finde ud af hvor stor en stofmængde CL-indeholder 20,0 mL fortyndet havvand.

De der 0,03 mmol, må så også være stofmængden af Chlorionerne. Og dermed også stofmængden af natriumchlorid.

???

Svar #6
14. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvad er det så jeg skal med de 0,03 m mol?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2006 af dnadan (Slettet)

husk det er 0,03mmmol i 20mL vand og ikke 1000mL...

Svar #8
14. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,
Tak for hjælpen alle sammen, jeg er kommet frem til det jeg havde brug for... c:)

Skriv et svar til: Havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.