Kemi

mælkesyre

28. februar 2021 af emmamuzze - Niveau: C-niveau

En prøve på 18,5 mL opløsning af mælkesyre titreres med 0,155 mL NaOH. Efter tilsætning af 17,25 mL NaOH nås ækvivalenspunktet.

(a) Hvilket H i formlen for mælkesyre afgives som en hydron (H+ ) ved titreringen? Begrund dit svar.

(b) Skriv reaktionsskemaet for titreringsreaktionen.

(c) Hvad er stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i prøven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2021 af mathon

      \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{(a)}\\& \textup{H'et i }COOH-\textup{gruppen}\\\\\\\textbf{(b)}\\& CH_3-CHOH-COOH\;+\;NaOH\;\longrightarrow \;CH_3-CHOH-COONa\;+\;H_2O\\\\\\ \textbf{(c)}\\& V_{s}\cdot c_s=V_b\cdot c_b\\\\& c_s=\frac{V_b}{V_s}\cdot c_b\\\\& c_s=\frac{17.25}{18.5}\cdot \left ( 0.155\;M \right ) \end{array}


Skriv et svar til: mælkesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.