Matematik

Funktionsfamilie

20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
fa(x) er givet ved = x^2+2ax+(a+1)^2

bestem a for den funktion der hedder fa, idet f(-1/2)=2

jeg har fundet a = 1/2

desuden har jeg fundet toppunktkoordinaterne til fa T(-a, 1+2a)

Desuden skal jeg vise at alle funktionsfamiliens grafers toppunkt ligger på linjen med ligningen y= 1-2x

er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal vise det?

Svar #1
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

Er der ikke nogen der vide mig hvordan, de grafer ligger på linjen med ligningen y=1-2x

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom med dit eget bud først. Det er standard her i forummet!

Svar #3
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

hehe, det er det jeg har problemer med.

jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre.

hvis du ved det så kom med en bud.

Svar #4
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

det haster er der ikke nogen der vil hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Tjah, du har fundet at alle toppunkter opfylder, at (x,y) = (-a,2a+1). Kan du på nogen måde få det sammenkoblet med y = -2x+1?

Svar #6
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

nej det forstår jeg ikke. Dominik Hasek, vil du ikke lige forklare mig med mellemregning... det haster...

det er bare den eneste jeg mangler at lave.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Det er såmænd bare at indsætte, men okay, så gør jeg en undtagelse. Da (x,y) = (-a,2a+1), har vi følgende:

y = 2a+1 = -2(-a)+1 -2x+1

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Hovsa. Sidste linje skal være

y = 2a+1 = -2(-a)+1 = -2x+1

Svar #9
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

tusind takker, det var det jeg fiskede, passer også med facit

Skriv et svar til: Funktionsfamilie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.