Matematik

bakterier oprindeligt.

21. april 2006 af Chimmi (Slettet)
Hvordan kan jeg løse denne opgave?:

En bakteriekultur vokser eksponentielt og antallet af bakterier tredobles på en time. Efter 4 timers forløb indeholder kulturen 10 millioner bakterier. Hvor mange bakterier var der oprindeligt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

På 4 timer er der jo så sket en 3-dobling 4 gange.....så du kan bare gå baglæns og lave en (1/3)-deling 4 gange...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2006 af CziX (Slettet)

Du kan være primitiv og lave to punkter. Du ved at efter 4 timers forløb undeholder kulturen 10 millioner bakterier. Dvs. f(4) = 10. Endvidere ved du, at bakterier tredobles på en time. Dvs. f(5) = 30. Heraf har du en formel til at finde fremskrivningsfaktoren til en eksponentiel funktion.

Svar #3
21. april 2006 af Chimmi (Slettet)

øhm.. forstår godt, at man ska gå baglæns,, men hvordan ved jeg ikk lige. Er der en regneregel man skal bruge eller? ...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#2

Jo, det kan man. Men fremskrivningsfaktoren (pr time !) ER jo givet i opgaven, den er jo nemlig 3 !

Dvs b*3^4=10000000
b=10000000/(3^4) = 123457

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#3

Nu har du svaret (i #4) men du akn gå "baglæns" bare ved at dele 10 mio. med 3 ialt 4 gange...

Skriv et svar til: bakterier oprindeligt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.