Historie

historie

02. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Æv, jeg ved allerede nu, at det er det helt forkerte emne jeg har valgt at skrive opgave om. Men jeg må jo bare få det bedste ud af det alligevel, men mit spørgsmål er, hvor meget ville I gå tilbage i historien, hvis i skulle redegøre for Danmark's besættelse? Altså jeg mener, ville i bare lige kort beskrive starten af 2. Verdenskrig, eller ville I gå længere, eller evt. bare begynde med den 9. april...??

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2004 af Garfield (Slettet)

Det er da et fint emne...

Det kommer an på, hvor meget materiale du har.... hvis du har meget, så behøver du jo ikke strække den over en så lang tidsperiode... Men jeg ville nok se på grunden til at vi blev besat, og så ellers starte ved den 9. april.... hvis det altså er Danmarks besættelse du vil skrive om...

held og løk...

Svar #2
02. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Mange tak!
Ja, det er Danmarks besættelse jeg skal skrive om, har lånt en masse bøger, men der er ikke rigtig nogle gode bøger blandt dem!har lige været ved at læse i dem, og der er ingen, der sådan ordentligt beskriver hvordan og hvorledes...

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2004 af Garfield (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig hjælpe dig med bøger, men du kan spørge din biblotikar her i næste uge. De er jo ansat for det samme, derudover har din lærer helt sikkert nogle idéer...

varm karma :D
Lasse

Svar #4
02. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg har været hos ham....lånte 3 bøger, hvor 2 af dem ikke kan bruges, den 3. kan så godt nok bruges lidt!!
Så det er lidt træls,men det skal nok gå.
Men tak for din interesse..

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2004 af Garfield (Slettet)

np...

Du må meget gerne skrive igen... Det kan være jeg ved lidt mere om nogle af dine andre emner...


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2004 af Niels (Slettet)

Har skrevet SSO om optakten til d. 9 april. Kan nok godt hjælpe dig med noget konkret hvis det er, eller finde noge bog forslag hvis du konkret kan sige hvad du skriver om.

Svar #7
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

=> Niels
Jeg vil meget gerne have nogle bog forslag. Jeg skal redegøre for Danmark's besættelse, og der vil jeg mene, at jeg også skal komme ind på optakten til den 9. april. Det er jeg hvertfald begyndt at skrive en smule om:)

=>Garfield
Det er meget flinkt af dig, så det tror jeg bestemt jeg vil benytte mig af!

Svar #8
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Amoriner eller bare ganske normal behjælpsomhed i luften? :P

Brugbart svar (1)

Svar #9
03. januar 2004 af Niels (Slettet)

Hvad mener du konkret med at redegøre for besættelsen. Skal du bare skrive hvad der skete den dag eller hvad? Jeg syntes det er et ekstremt bredt redegørelsesspørgsmål. Du kan både komme ind på optakten, selve dagen, selve besættelsen osv.

Svar #10
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg ville starte med en redegørelse for konsekvenser af 1. Verdenskrig og dermed de samfundændringer over hele EU, og særligt i Tyskland, der skete som resultat af 1. Verdenskrig. Det hænger perfekt sammen, og det er meget nemt at forstå hvordan tingene udviklede sig som de gjorde.

Dvs. jeg mener at du skal begynde fra 1918/1919 - 1939. Det skal selvfølgelig være en overordnet redegørelse hvor du evt. kan gå i dybden med væsentlige emner... Medmindre at du altså vil fylde en bogreol ;) Jeg kan anbefale dig at læse s. 145 - 164 i Danmark, Historie, Samfund af Ebbe Kühle. Dette vil give dig et perfekt overblik over perioden...

Svar #11
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Undskyld, jeg mente: "... de samfundsændringer over hele Danmark."

Men som sagt, synes jeg du skal læse ovennævnte stykke tekst.

Håber du kan bruge det til noget.

Svar #12
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

=>Samuel
Ok tak,det har jeg læst! Det ville da være en god idé lige hurtigt gennemgå, hvad der skete fra 1.verdenskrig. Så må jeg også hellere få læst lidt om det:)
=>Niels
Det kan jeg godt se det er, tror lige jeg skal have aftalt noget mere med min historie lærer, men det er også bare lige lidt forarbejde inden vi får opgaven, jeg ville lige have læst lidt så jeg hurtigt kunne gå igang. Jeg ved nemlig jeg ikke har så meget tid.

Svar #13
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Tja nu sidder jeg godt nok lige og tænker over det, mener du godt nok at jeg skal gå helt tilbage til 1918? Fandt lige ud af at jeg kun lige har læst fra 159-164, så jeg må hellere lige igang..

Svar #14
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

=>Niels
Jeg tror lige at jeg spørger min historielærer på onsdag, hvad jeg helt præcis skal! Alt dette havde jeg slet ikke lige tænkt over..*ups*

Svar #15
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Sofie: de har sikket nogle udmærkede bøger på dit skolebibleotek, et af dem er : HITLERFASCISMENS VEJ TIL MAGTEN.... forresten er du ikke fra Esbjerg, hvis så er jeg en maget god VEN... ka du gætte hvem?

Svar #16
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ok tak, prøver lige at høre igen på bib.
Nej, desværre er jeg ikke fra Ejbjerg!

Svar #17
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Hmm, hvad med at lægge vægt på jøderne i Danmark? Om hvordan de flygtede til Sverige?
Hmm,kan ikke lige komme på andet lige nu!

Svar #18
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Nu har jeg snakket med min lærer og har (helt) misforstået ham, han mener bestemt, at jeg skal lægge vægt på noget med politik i 2. Verdenskrig, men tror ikke det er min stærke side. Godt nok synes jeg det er spændende med samarbejdspolitikken,men ved ikke lige hvor godt jeg vil klare mig med det.
Jeg foreslog noget med jøderne, som du skriver Christina, og det kunne man også sagtens.
Er der nogle der har nogle andre synsvinkler, håbede sådan på at kunne komme igang et stykke tid før end den skal laves.(altså selvfølgelig kun det jeg ca. kan regne ud, at jeg kommer til at skrive om.)
Vil gerne at jeg kan beslutte mig helt imorgen...

Svar #19
09. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der nogle der har en god bog?Der beskriver, hvordan de danske jøder flygtede til sverige?

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Hitler fascismens vej til magten har ikke noget at gøre med dk´s besættelse... Men er en utrolig god bog til at redegøre for den politiske magtkamp der fandt sted i mellemkrigsårene...

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.