Matematik

idiotformlen

23. april 2006 af quaade05 (Slettet)
Hej. nogle der kender beviset for idiotformlen cos(x)^2 + sin(x)^2 = 1 ???

Håber i kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af john vs. jon (Slettet)

du bruger bare cirklens ligning med centrum i (0,0) og radius=1..


Svar #2
23. april 2006 af quaade05 (Slettet)

og hvordan beviser det formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af Tine. (Slettet)

Ved Pythogoras' læresætning. Prøv nu at tegne enhedscirkelen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af john vs. jon (Slettet)

du har vel en grundbog!

men ellers prøv at skriv det op - sværer er det heller ikke:

du bruger bare cirklens ligning med centrum i (0,0) og radius=1 dvs.

(x-a)^(2) + (y-b)^(2) = 1 <=>

(x-0)^(2) + (y-0)^(2) = 1 <=>

x^2+y^2=1

og hvis retningspunktet ligger på cirklen er v en vilkårlig vinkel med koordinatsættet (cosv,sinv)


(cosv)^2+(sinv)^2=1

Svar #5
23. april 2006 af quaade05 (Slettet)

tror endelig jeg har fattet det... faktisk meget simpelt.. mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af floe12 (Slettet)

 By the way, så er det ikke en formel så meget som en definition på sinus og cosinus


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man definerer cos(x) og sin(x) ud fra enhedscirklen, så følger den trigonometriske identitet ved anvendelse af Pythagoras på den retvinklede trekant med kateterne |cos(x)| og |sin(x)| .


Skriv et svar til: idiotformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.