Matematik

tangentligning

23. april 2006 af mmhi (Slettet)
Hej
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(-1,5), f(-1,5)).
f er bestemt ved f(x)=3-(1/(x+2))
Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du bestemmer (først) f(-1,5) så du har røringspunktet.
Så bestemmer du tangentens hældning som jo er f'(-1,5)

Hvis det så f.eks. gir 6 så ve ddu at tangentens ligning er y=6x+b
Så indsætter du røringspunktet for at bestemme b. Og så har du ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af Englebassen (Slettet)

du diffrentierer f(x) så fremkommer hældningskoefficienten for tangenten altså a

så indsætter du a og dit punkt i y=ax+b og isolerer b

voila...

Svar #3
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

jeg ved ikke lige hvordan jeg bestemmer røringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af Chris-86 (Slettet)

hmm. virker underligt. for som jeg får den til, så er der slet ikke en tangent til det punkt.
man skal vel bruge den afledte funktion. og så indsætte punktet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Men røringspkt. er jo (-1,5;f(-1,5)). Så du mangler jo bare y-værdien og den finder du ved at indsætte -1,5 på x's plads i f(x) !
SÅ differentierer du og i f'(x) indsætter du også -1,5 og får så tangentens hældningskoeffficient.

Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.