Historie

Israel/Palæstina - historie.

03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Jeg vil gerne sætte mig rigtig grundigt ind i oprettelsen af staten Israel samt dens konflikt med Palæstina - dels med henblik på den historiske udvikling fra 1947-1987, dels med henblik på fredsaftalerne m.m. Jeg vil gerne forstå konflikten så at sige, men hvad skal jeg læse for at blive "klogere"? Er der nogle som har nogle gode (dvs. seriøse og sværre) titler eller lign. - jeg ved ikke helt hvor jeg skal gå i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Gå i gang med en ganske almindelig historisk grundbog og dan dig et generelt overblik over Isreal/Palæstina-konflikten. Herefter kan du evt. kigge i denne bogs litteraturliste eller simpelthen gå ned på biblioteket og selv finde eller spørge om historiebøger, som er mere specialiseret i præcis dette emne. Nogenlunde ligesom hvis du skulle skrive opgave om emnet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2004 af Rune (Slettet)

Jeg har søgt på google i avanceret søgning. Skriv "historie" under "med alle ord" og "israels palæstinas" under "med mindst et af ordene", så dukker følgende hits op:

http://www.google.dk/search?as_q=historie&num=10&hl=da&ie=UTF-8&oe=UTF-8&btnG=Google-s%C3%B8gning&as_epq=&as_oq=israels+pal%C3%A6stinas&as_eq=&lr=lang_da&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Læs "Palæstina Problemet" af Johan Bender, den er udemærket :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2004 af Twinkle5000 (Slettet)

ja, Benders bog er ganske udemærket. Den indeholder bare mange kilder hvor du lige skal være opmærksom på at den indeholder en del kilder hvor du skal have afsender/modtager for øje, da de tit er meget subjektive.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Twinkle - det er jo netop det gode ved den :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2004 af Kaare (Slettet)

Gode gamle Bender :) Men ja det er en ganske spændende introduktion til emnet - ikke mindst fordi man får lejlighed til at arbejde med kildekritik :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Kaare - sover du aldrig? :P Men som sagt er det den bedste bog jeg er faldet over, selvom den i visse pasager er en smule subjektiv. Men hvad er ikke det :) (tilbage til diskussionen omkring subjektivitet/objektivitet)

Men som sagt - en anbefalelsesværdig bog :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2004 af Twinkle5000 (Slettet)

hehe, var bestemt ikke ment som en kritik af bogen. Den er skide god! men hvis man bare tager alt for pålydende, så kommer man sgu nok til at lyde som en idiot, skulle det komme til en debat eller noget. Det er jeg rent kold krigs propaganda noget af det. Gotta love it! :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2004 af Twinkle5000 (Slettet)

selvfølgelig ikke "jeg" kold krigs prop., men "jo" :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2004 af Kaare (Slettet)

Sove??? Hvorfor det??? :-)

Skriv et svar til: Israel/Palæstina - historie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.