Matematik

Stokastisk variabel

23. april 2006 af oxidation (Slettet)
Hej.

Min opgave lyder sådan her:

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 10 og sanssynlighedsparameter 0,13.
Beregn P(x=3)

Er i tvivl om, hvilken formel det er, man skal bruge. jeg vil umiddelbart tro det er denne her:

P(r)=K(n,r)*p^r*(1-r)^n-r

=K(10,3)*0,13^3*(1-0,13)^7=0,99

Er det rigtigt, det jeg har gjort?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Ja, men du har glemt noget, da du skulle skrive resultatet ind. Overvej selv hvorfor resultatet IKKE kan give 0,99 :)

Svar #2
23. april 2006 af oxidation (Slettet)

nåå ja.. ups. det giver jo 0,099! tak for hjælpen :)

Svar #3
23. april 2006 af oxidation (Slettet)

Okay, nu er den gal igen.

en symmetrisk terning kastes 10 gange. Bestem sandsynligheden for at få mindst 3 seksere.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Samme opgave:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=202137

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

P(X>=3) er jo den modsatte (komplementære) hændelse til hændelsen P(X

Skriv et svar til: Stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.