Matematik

fordoblingskonstant

26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hej hvordan løser jieg dette?

om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10)=20, og at fordoblingskonstanten er 5.

1. bestem en forskrift for f

2. løs ligningen f(x)=2500

hvordan løser jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2006 af ibibib (Slettet)

1. Du kan beregne punkt nummer 2:
10+5=15 og 20·2=40.

2. Her får du brug for logaritmer

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Brug at:
T_2 = log(2)/log(a)
Når du har fundet a indsætter du bare, det du har fået at vide i:
f(x)=ba^x

Svar #3
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

i punkt 1, er har du regnet 15 og 40 ud oki, hvad hedder forskriften så, da det er en eksponentielt må udgangspunkten være: f(x) =b*a^x

punkt 2, hvordan skal jeg bruge log funktionen der?. hvordan skal det opstilles?

Svar #4
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg forskriften?

Svar #5
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

HJÆLP.

hvis de havde spurgt med to punkter, kunne jeg selv have løst det. men da det går ud fra f(10)=20 og fordoblingskonstanten 5, så er det lidt sværer.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2006 af est (Slettet)

Du starter med at beregne a:

T_2 = log(2)/log(a)


5=log(2)/log(a)

log(a)*5=log(2)

Log(a)=log(2)/5

Loga=0,06

a=1,1487

Derefter beregner du b. Du ved at foren for en eksponentielt voksende funktion er F(X)=b*a^x, du kender a og du kender et punkt.. Dvs.:

F(X)=b*a^x

F(10)=b*1,15^10=20

så isolerer du bare b:


b=20/(1,15^10)

b=5

Passer det ikke drenge?????


Mvh EST



Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2006 af est (Slettet)

Dvs. at forskriften for f er:

F(x)=5*1,15^x


Så burde den være på plads;)


Mvh EST

Svar #8
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

takker :-D

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2006 af est (Slettet)

Så lidt.. Jeg håber at det er rigtigt... tjek lige om formen altså b*a^x er rigtig... Mvh EST

Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.