Matematik
Cirkeltangenter
27. april 2006 af
eightx2 (Slettet)
Cirkel: r=10, centrum i (0,0), altså er ligningen x^2+y^2=100.
Der findes to tangenter til cirklen, m og n, der begge går igennem T(2,14). Tangenterne m og n rører cirklen i punkterne R1 og R2.
Beregn koordinatsættet til hvert af punkterne R1 og R2.
Hvordan gøres dette?
Der findes to tangenter til cirklen, m og n, der begge går igennem T(2,14). Tangenterne m og n rører cirklen i punkterne R1 og R2.
Beregn koordinatsættet til hvert af punkterne R1 og R2.
Hvordan gøres dette?
Svar #1
27. april 2006 af ibibib (Slettet)
Der er flere muligheder.
Det er vel nemmest med vektor regning.
Udnyt at vektor OR1 og TR1 er ortogonale.
Det er vel nemmest med vektor regning.
Udnyt at vektor OR1 og TR1 er ortogonale.
Svar #3
27. april 2006 af eightx2 (Slettet)
Well så formår jeg at køre fast..
Vil du ikke sige, at vektor OR1 = (r1_1,r1_2) og vektor TR1 = (r1_1-2,r1_2-14) ? Og meningen er vel, at jeg skal sige OR1*TR1=0. Dette synes jeg dog ikke jeg kan udlede koordinatsættet for R1 med.
Vil du ikke sige, at vektor OR1 = (r1_1,r1_2) og vektor TR1 = (r1_1-2,r1_2-14) ? Og meningen er vel, at jeg skal sige OR1*TR1=0. Dette synes jeg dog ikke jeg kan udlede koordinatsættet for R1 med.
Svar #4
27. april 2006 af ibibib (Slettet)
Det er korrekt og udnyt at prikproduktet er nul og at punktet ligger på cirklen.
Det giver to ligninger
x²+y²=100
x²-2x+y²-14y=0
Her har jeg giver R1 koordinatsættet (x,y)
Det giver to ligninger
x²+y²=100
x²-2x+y²-14y=0
Her har jeg giver R1 koordinatsættet (x,y)
Skriv et svar til: Cirkeltangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
