Samfundsfag

Islam, Vesten

29. april 2006 af wonderwall (Slettet)
Jeg mangler nogle indput til min samfundsfagaflevering. Spørgmålet er, om modsætningen mellem Islam og Vesten en økonomisk konflikt? Eller om det er en ideologisk konflikt, der drejer sig om livsværdier? Jeg er selv lidt i tvivl. Håber I kloge hoveder kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2006 af figaro8 (Slettet)

personligt så tror jeg mange mennesker i vesten kommer til at generalisere alle mennesker der bor i mellem østen og andre steder, med at være sindssyge islamistiske fundamentalister, som evig og altid er ude på at sprænge sig selv og andre mennesker i luften. Men samtidig er der selvfølgelig også mange, som slet ikke kan forstå, hvorfor muslimer osv. dyrker deres tro så meget, og ja religionen får også en del af skylden for alle de forfærdelige ting der er sket.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2006 af figaro8 (Slettet)

og som en slags input til alt denne mistro og manglende tillid til mellemøsten, ser vi fx lige pt, at der er en del konflik om, hvorledes de skal have lov til at drive alle de der atomkraftværker osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2006 af Klaverspilleren (Slettet)

Alle de mennesker, som fortæller at det de gør det er allah der siger det til dem er fuldstændigt forkert. Hvis man har læst koranen, som jeg har.. Så er faktisk koranen mere fredelig end kristendommen (i mine øjne)... Når alle de der terrorister siger de gør det i Allahs navn, er det en dårlig undskyld, og derefter får OS mennesker det dårlige billede af koranen. MEN man skal huske på aldrig at dømme noget før man VED noget om det...;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2006 af Peden (Slettet)

#2:
Iran har på sit udenrigsministerium skrevet "ISRAEL MUST BURN" (uden tvivl dog på arabisk).
Den nuværende konflikt har ikke noget at gøre med om hvorvist de må have atomkraftværker eller ej, det har noget at gøre med at vogternes råd og de andre i toppen af landet ikke er rigtigt kloge.
Eller har du helt ret i det du skriver i #1, man kan ikke stille det op som vesten vs. Islam. Islam er mange ting, og det er "vesten" jo også, det kan ikke stilles op så enkelt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok var heller ik helt sikker i selve konfliktens intræden og argumentation.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2006 af 05jaal (Slettet)

jeg mener ikke, der ligger så meget økonomisk pga, konflikterne, men mere ideologisk.

den helt store forskelpå islam og kristendommen (VESTEN) er, at den verdslige og den religiøse hos islam er meget ens! Derimod er der stor skelnen mellem den verdslige og den religiøse hos kristendommen.

Desuden mener jeg, at oprørne i de muslismke lande skyldes, at de selv vil have frihed og det er deres måde at vise det på.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2006 af 05jaal (Slettet)

hovsa.. der skulle stå:

jeg mener ikke, der ligger så meget økonomisk bag konflikterne, men mere ideologisk.

Den helt store forskelpå islam og kristendommen (VESTEN) er, at den verdslige og den religiøse hos islam er meget ens! Derimod er der stor skelnen mellem den verdslige og den religiøse hos kristendommen.

Desuden mener jeg, at oprørne i de muslismke lande skyldes, at de selv vil have frihed og det er deres måde at vise det på.?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2006 af Rigtig Rød (Slettet)

den væsentligste forskel er at samfund i vesten er sekulære, der i store træk vil sige, at politik og religion er adskilt.

islamiske samfund er teokratiske, politik styres her af det højere niveau som er islam.

det må siges at være roden til alle forskelle endda langt flere end de rent samfundsmæssige.

i vesten henter vi i det postindustrille samfund som i dag vores normer værdier og åndelige impuls i høj grad i reklamer og medier.
i industrisamfundet gjorde vi det i politik og i det traditionelle gjorde vi det i religion - ligesom man gør det i de islamiske samfund.

det er den dybeste kløft mellem vestlige samfund og islamiske, derfor må vi forvente at globaliseringen for alvor kommer på prøve i det enogtyvende århundrede, vi så det allerede da det gjaldt muhammede-tegningerne.

håber det inspirerede lidt. god vind til dig her fra.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2006 af 05jaal (Slettet)

#9 - enig

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2006 af Sulf (Slettet)

jeg tror også det er kulturelle forskelle... vesten sidder pt. på magtenog forsøger at pådutte den muslimske verden vores levevis...
du kunne eventuelt tage et kig på teorien om civilisationernes sammenstød af samuel huntington - selvfølgelig med et kritisk syn, da den ikke er et faktum, men den har været til stor hjælp i et projekt jeg lavede om muhammed-krisen... forresten, mener vi(i den gruppe jeg arbejdede) at det både er forskelle kulturelt, økonomisk, socialt og politiskt... ved ikke om du kan bruge det til noget..

Skriv et svar til: Islam, Vesten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.