Matematik
differentialligning
29. april 2006 af
Lene2005 (Slettet)
Funktionen f er løsning til differentialligningen y''= -1/25 y
Bestem en forskrift for f, idet det oplyses, at grafen for f går igennem punkterne A(0,3) og B(5pi/2,2).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.
hvordan løses denne opgave,,,har brug for en hjælpende hånd...på forhånd tak...
Bestem en forskrift for f, idet det oplyses, at grafen for f går igennem punkterne A(0,3) og B(5pi/2,2).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.
hvordan løses denne opgave,,,har brug for en hjælpende hånd...på forhånd tak...
Svar #1
30. april 2006 af sontas (Slettet)
y'' = -k^2*y dvs k = 1/5
og løsningen til den type diffligning er så (findes i formelsamlingen):
y = c1*cos(kx) + c2*sin(kx), så skal du bare indsætte dine punkter og så får du to ligninger med to ubekendte, således du kan bestemme de to konstanter. Herved kan du finde forskriften for y.
Når du skal finde tangentligningen, skal du differentiere y, og så indsætte x-koordinaten for at finde hældningskoefficienten. Herefter bruges tangentligningen bare.
For fremtiden er det nok en bedre ide, at du selv kommer med nogle foreslag.
og løsningen til den type diffligning er så (findes i formelsamlingen):
y = c1*cos(kx) + c2*sin(kx), så skal du bare indsætte dine punkter og så får du to ligninger med to ubekendte, således du kan bestemme de to konstanter. Herved kan du finde forskriften for y.
Når du skal finde tangentligningen, skal du differentiere y, og så indsætte x-koordinaten for at finde hældningskoefficienten. Herefter bruges tangentligningen bare.
For fremtiden er det nok en bedre ide, at du selv kommer med nogle foreslag.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
