Matematik

Hjælp!!!

01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej ale sammen! jeg sidder her med en matematik opgave som giver mig sved på panden. Så ville høre om nogle af jer har haft den skriftlige afgangsprøve i mat. om får jeg mener den er fra 1997. Hvis nogle af jer nu har haft den kan i så ikke lige hjælpe mig??

på forhånd tak, og fortsat god dag.

PS: Jeg vil ikke have at i giver mig svarene men at i prøver at forklare det til mig. Grunden til at skriver dette er at opgaven omhandler nogle perskpektiv tegninger og jeg har ikke scanner så jeg kan vise jer hvad det er. Så, nu må jeg håbe på det bedste :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Øh, ekstremt upræcist formuleret. Hvad drejer det sig om?

Svar #2
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Opgaven:

Når får skal føde - læmme - bliver det lukket ind i en boks. Boksen er vist på en perspektivtegning og på en arbejdstegning (dette er tegninger som jeg ikke kan vise)

så står der så:

hvor stor er boksens læmgde og bredde?

håber i forstår og beklager min dårlige formulering!

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Ja, det er jo så her vi i den grad går på grund. Skal have nogle tal, ellers dur det jo ikke.

Svar #4
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Der står desværre ikke nogle tal i opgaven :( man skal selv finde talene altså brede og længde.

Svar #5
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan i i stedet ikke forklare mig hvordan man læser disse ligninger please! Jeg vil så gerne lær det!

1. 3x-6=x+4
2. 12-x=x-6

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Læser? Mener du løser? Hvis ja, så har vi at

3x-6 = x+4 <=>
3x-6-(x+4) = x+4-(x+4) <=>
3x-6-x-4 = 0 <=>
2x-10 = 0 <=>
2x-10+10 = 0+10 <=>
2x = 10 <=>
2x/2 = 10/2 <=>
x = 5

Det var med _mange_ mellemregniner. Prøv nu selv at løse den anden.

Svar #7
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

okay tak :)

Svar #8
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

nu sidder jeg her og bliver irreteret! Jeg forstår altså ikke noget af det! Kan du ikke forklare det mere pracist hvis det er muligt? og hvorfår har du sat parantes og <=> men tak på forhånd!

PS: Jeg går altså kun på folkeskolen så det ville være rart hvis du kunne forklare det såadan så jeg også kunne forstå det!

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2006 af Niniel (Slettet)

1. 3x-6=x+4
Først skal du prøve at få alle tallene over på en side og alle xerne over på den anden.
For at flytte noget over på den anden side af lighedstegnet skal du gøre omvendt.
Hvis der står plus skal du trække fra og så videre.
3x-6=x+4
Nu vil jeg have alle xerne over på venstre side så jeg trækker et x fra på begge sider:
3x-6-x=x+4-x
Den kunne også se sådan her ud:
3x-x-6=x-x+4
Det bliver så:
2x-6=4
for at få 6 over på den anden side skal der lægges 6 til på hver side:
2x-6+6=4+6
altså:
2x=10
Hvis vi så skal finde ud af hvad x er skal vi dividere med to:
(2x)/2=10/2
det viser så at x er:
x=5

Svar #10
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Hvorfor skal man dele med to?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2006 af Niniel (Slettet)

Fordi du har to xer.
Der står jo faktisk at to xer er lig med ti, hvor meget er et x så lig med. Den udregning man foretager at at dividere med to, havde der stået 5x skulle du have dividered med 5

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Det bliver for indviklet. Vedkommende er ikke så gammel åbenbart.

Svar #13
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Vil i ikke lige rette på stykket som jeg har regnet og evt. rette op på det?

4x-1,4=2x+4
4x-x-1,4=x-2x+4
3x-1,4=5x
3x-1,4+1,4=5x+1,4
3x/3=6,4x/3
X=2,10x

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. maj 2006 af Niniel (Slettet)

4x-1,4=2x+4
4x-2x-1,4=2x-2x+4
2x-1,4=4
2x-1,4+1,4=4+1,4
2x=5,4
(2x)/2=5,4/2
x=2,7

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

:)

4x - 1,4 = 2x + 4
2x = 5,4
x = (5,4)/2

Håber du kunne forstå det.

Svar #16
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

det lader til at jeg er ved at komme ind i det, tusind tak til jer begge :)
og fortsat god dag...

Svar #17
01. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)

Er lige stødt på et stykke som jeg ikke kan finde ud af:

12-x=x-6

nogle der vil vise og evt. forklare mig hvordan man løser´det??

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

12-x=x-6
12-x+x=x-6+x
12+6=2x-6+6
18=2x
18/2=x
9=x

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Håber dette gav mening for dig.

Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.