Matematik
Optimering
09. maj 2006 af
tembo (Slettet)
Vi er i gang med nogle repetitionsopgaver, og jeg sidder fast i en opgave med optimering. Kan ikke rigtig huske så meget af hvordan man gør.
Well, opgaven lyder som følger:
Et område af 1. kvardrant skal lukkes af ved at anbringe et linjestykke med længden 20 mellem punkterne med koordinaterne (a,0) og 0,b). Vis, at arealet af den trekant der opstår er størst når a=b.
Well, opgaven lyder som følger:
Et område af 1. kvardrant skal lukkes af ved at anbringe et linjestykke med længden 20 mellem punkterne med koordinaterne (a,0) og 0,b). Vis, at arealet af den trekant der opstår er størst når a=b.
Svar #1
09. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Du får oplyst at a²+b²=20² <=>
b=sqrt(400-a²).
Arealet af trekanten er
A(a) = 0,5·a·sqrt(400-a²).
Det er denne funktion du skal optimere vha. differentialregning.
b=sqrt(400-a²).
Arealet af trekanten er
A(a) = 0,5·a·sqrt(400-a²).
Det er denne funktion du skal optimere vha. differentialregning.
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
