Matematik

Fra brøk til procent

16. april kl. 18:05 af Fyma2021 - Niveau: B-niveau

Hejsa, 

jeg sidder med en opgave hvor jeg skal omregne brøken 5/87 til et decimaltal eller procent. 

jeg har prøvet med long division metoden hvor jeg får et totalt anderledes resultat end hvad facit siger (5.7%) 

nogle der vil hjælpe med hvordan man med hovederegning skal kunne finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april kl. 18:11 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Procent:}\\&&\frac{5}{87}\cdot 100\%=5.74\% \end{}


Svar #2
16. april kl. 18:12 af Fyma2021

jeg må ikke bruge lommeregner:) 

det skal være med hovedregning


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april kl. 18:37 af mathon

               \begin{array}{llllll} \underline{87\left. \right ]}500.0000\underline{\left [5.74 \right.} \\ \qquad \, \underline{435}\\\qquad \; \; \, 650\\\qquad \; \; \,\underline{609}\\\qquad \; \; \,\; \; 410\\\qquad \; \; \,\; \; \underline{348}\\\qquad \qquad 62 \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april kl. 02:02 af SuneChr

# 0
Ved hovedregning forstås, at udregningen sker  u d e n  nogen hjælpemidler, heller ikke papir og blyant.
Opgaven, du stiller, kan de fleste af os ikke udregne i hovedet alene, men må ty til papir og blyant, som
ikke tæller med som hjælpemidler. Man plejer her at sige, at udregningen gøres med håndkraft.
Det hele tal i procentangivelsen kan man nok klare i hovedet, men dernæst skal man holde hovedet
ekstra cool.
 


Skriv et svar til: Fra brøk til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.