Matematik

integralregning

10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Sidder lige og roder med nogle integraler

3.011
S xcos(x^2)dx a=0 b=(1/2)pi

er dette en substitution eller partiel? kan ikke rigtig lige greje den, for mig ligner det begge dele....


3.013

S (1/xlnx)dx

hvad gør jeg her? tænker at det en substitution, men min t kan vel ikke være en sammensat t=xlnx




Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

3.011 substitution t=x^2

3.012 t=lnx. Er parentesen sat rigtigt?

Svar #2
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

3.012 ja den er sat rigtig, har lige tjekket, men hvad hedder funktionen så F(x)= 1/x * 1/xlnx-x

men mangler der så ikke et t???

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

3.012
S (1/xlnx)dx =
S 1/x·t·xdt =
S tdt
osv.
(men det er kun rigtigt når lnx ikke står i nævneren)

Svar #4
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

hmm... skal man ikke integrere t=lnx

tror ikke at jeg er helt med

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Substituere t=lnx og
dt/dx=1/x <=>xdt=dx

Svar #6
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

så der står altså

S (1/(x*t))*x dt

S (x/x*t)dt

S (x/t)

er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, x-erne går ud med hinanden.
Men svar nu på om lnx står i nævneren i opgaven.

Svar #8
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

den STÅR i nævneren i opgaven

opgaven lyder:

S 1/xlnx og granserne er a=e og b=2e


Svar #9
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

står der så til slut S 1/t dt???

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Så mangler der jo en parentes

S 1/(xlnx)

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

S 1/(xlnx)dx =
S 1/(x·t)·xdt =
S 1/t dt =
lnt =
ln(lnx)

Svar #12
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

nu røg den endelig ind på lystavlen, tak for tålmodigheden

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.