Matematik

Parameterkurve

12. maj 2006 af hund (Slettet)
Har aldrig forstået parameterkurve, og står overfor følgende opg.:

x = t^2-1

y = t^3-12t

1) Beregn koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med anden aksen.

2) beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på banekurven, hvori hastighedsvektoren er parallel med førsteaksen.

Svar #1
12. maj 2006 af hund (Slettet)

ved 1) skal jeg da bare sætte x = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Ja.

Svar #3
12. maj 2006 af hund (Slettet)

kan det ved 2) passe, at jeg blot skal sætte y' = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af Sampairo (Slettet)

I 1) får jeg at t=+-kvdr(1), skal jeg så indsætte det i y=t^3-12t?

hvorefter jeg så får to koordinatsæt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2006 af Sampairo (Slettet)

i 1) kan det så passe at x=0 og y=11 eller y=-11?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2006 af Penoer (Slettet)

#6 Ja, det passer....

Koordinatsættene bliver så følgende:
(0,11) og (0,-11)

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2006 af Sampairo (Slettet)

til 2)

Når jeg har sat y'=0 får jeg at t=2, skal jeg så indsætte denne værdi i hhv. x og y? hvorefter der så kun er et koordinatsæt med de opfyldte betingelser?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#8
Når du sætter y'=0 bør du få ±2 og derfor får du også to koordinatsæt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#9
Der skulle have stået:
...bør du få t=±2

Skriv et svar til: Parameterkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.