Matematik

skræingspunkterne

14. maj 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
y = 2x-6

C: (x-4)^2+(y-2)^2 = kvadratroden af 20

jeg skal beregne koordinaterne til skæringspunkterne.

hvordan finder jeg det??

Svar #1
14. maj 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

undskyld:

C: (x-4)^2+(y-2)^2 = 20

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2006 af lany (Slettet)

Indsæt y=2x-3 i cirklens ligning. Løs den fremkomne andengradsligningmht. x. Dette giver dig x-værdierne til skæringspunkterne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2006 af styrmand (Slettet)

ja og så sætter du selvfølgelig bare de fremkomne x-værdier índ i forskriften for y!

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

mener du ikke y = 2x-6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Jo, det gør han da vist.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2006 af lany (Slettet)

#4 og #5: Korrekt - en skrivefejl fra min side - beklager.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

kan det så passe at skæringspunkterne bliver (7,4641;8,9282) og (0,5359;-4,9282).. i skal ikke nødvendigvis checke efter, henvender mig mest til hollywood star for at se om vi får det samme :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2006 af mathon

det kan IKKE passe!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

#8 har ret:

indsætter y=2x-6 i c:

(x-4)^2+(2x-6-2)^2 = 20 <-> x^2 +16-8x+(2x-8)^2 = 20 <-> x^2 +16-8x + 4x^2+64-32x= 20 <-> 5x^2 -40x + 80 = 20 <-> 5x^2 -40x +60 = 0

d=(-40^2)-4*5*60=1600-1200 = 400>0, dvs 2 løsninger.

x=40-+20/10 <-> x=6 v x=2

indsættter i l:

y=2*6-6=6
y=2*2-6=-2

dvs. de 2 skæringspunkter er (6,6) og (2,-2)

tak!

Skriv et svar til: skræingspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.