Studievejledning

Softwaretekno­logi (DTU) vs Datalogi (KU)

15. maj 2006 af asboy (Slettet)
Hej allesammen, jeg har set de tidligere indlaeg som omhandler netop dette tema men jeg foler stadig ikke jeg er blevet meget klogere.

http://www.bny.dk/images/bny/elementer/downloadfiler/2006_14_uddannelse_tabel.pdf

Paa dette link staar der at de uddannede fra KU (Datalog) tjener meget mere end civilingeniorene fra DTU, betyder det at arbejdsgiverne foretraekker folk fra KU og at de uddannede paa DTU (Softwareteknologi) maa nojes med andenrangsjobs- der staar jo klart beskrevet i de andre forum at begge parter beskaeftiger sig med det samme paa arbejdsmarkedet?

Eller er det fordi at man i dette lonindex tager gennemsnitslonnen for alle ingeniører og at i virkeligheden burde dem som havde studeret softwareteknologi paa DTU ligge paa samme niveau som Datalogiuddannede fra KU?

Jeg har selv sogt ind paa DTU (Softwareteknologi) men er nu blevet bange for, at det vil betyde at jeg vil blive sorteret fra i forhold til dem der er uddannet paa KU (Datalogi) naar det kommer til fede og interessante jobs.

Kilde:
http://dailyrush.dk/hardware/boards/1363/topics/25933/

der staar bl.a. "På arbejdsmarket er det ligegyldigt hvad man bliver. Jeg er datalog, men de fleste af mine kollegaer er inginiører. Vi beskæftiger os primært med hardwarenær software og det kan begge faggrupper."

Derfor er jeg bekymret for den store forskel i lonindexet.

Desuden er jeg ogsaa interesseret i om man kan starte som bachelor paa DTU i softwareteknologi og derefter tage kandidat som datalog paa KU?
Glaeder mig til at faa noget response.

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2006 af Peden

På arbejdsmarkedet er det en brøkdel af virksomhederne der differentierer iforhold til udannenelsessted (hvis indholdet er nogenlunde det samme), med mindre de selv eksempelvis har gået på DTU, og derfor har store følelser omkring netop dette sted.

Det der betyder noget er hvad DU kan præstere i dit job. Det har at gøre med indstilling, motivation og stræbsomhed. Det har ikke noget at gøre med hvor du har gået i skole.

Den statistik er jo heller ikke fair, idet den skærer alle civilingeniører over en kam, og så nemt er det jo ikke. Der er store interne forskelle imellem lønniveauerne. Hvis du vil kan jeg trække en statistik direkte fra Ingeniørforeningen. Den er ihvertfald rettet 100% mod den enkelte specialisering.

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2006 af Roman Garcia

Generelt kan det jo siges, at det er praktisk talt umuligt at lave skemaer, som kan sige noget entydigt om din fremtidige løn bliver, når man ser det i forhold til en eventuel uddannelse. Der er mange faktorer, som spiller ind. Hvordan er mulighederne for arbejde, hos det private, hvor i landet vil man arbejde, arbejder folk egentlig med det de er uddannet til, er der mange iværksættere inden for faget og meget mere.
Derfor mener jeg ikke, at man skal kigge for meget på disse skemaer.
Hvis det var pengene man gik efter, så skulle man nok alligevel være blevet tømmer eller noget lignende.

Med hensyn til dit konkrete spørgsmål, så søger virksomheder primært efter kompetencer og ikke efter titel. Derfor ville jeg ikke være bange for at tage DTU, hvis det giver den samme kompetence som en datalog. Som nævnt søger firmaer efter evner, og så kan det være lige meget hvilken uddannelse man har.

Skriv et svar til: Softwaretekno­logi (DTU) vs Datalogi (KU)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.