LaTeX

enumerate med enumerate

16. maj 2006 af Gonso (Slettet)
Når jeg laver en enumerate liste med en enumerate liste indeni, så laver den listen indeni til bogstaver.. feks.
1.
(a)
(b)
(c)
2.

Jeg vil gerne have at den laver tal i listen indeni... kan det lade sig gøre???.. eller endnu bedre, lave 1.1 osv.. ligesom en indholdsfortegnelse feks.

1.
1.1
1.2
2.
2.1
2.2
osv osv

Svar #1
16. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Hmm.. har lige fundet ud af at hvis man laver en trejde liste, laver den romertal.. det vil jeg også gerne have lavet om til den måde indholdsfortegnelsen. Eller i det mindste bare beholde alm tal i listerne indeni

Brugbart svar (2)

Svar #2
16. maj 2006 af Mester_Bean (Slettet)

For at bruge tal kan du jo bare tilføje et argument/en option (eller ved ikke helt endnu hvad det kaldes) til makroen enumerate .. altså:

\\begin{enumerate}
\\item OVERet
\\begin{enumerate}[1)] %Her er [1)] tilføjet, hvilket betyder, at den bruger, det der står i [] til punkterne i det efterfølgende!
\\item UNDERet
\\item UNDERto
\\item UNDERtre
\\end{enumerate}
\\end{enumerate}

Svar #3
16. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Super... takker :-)

Fumlede dog lidt med det, inden jeg fandt ud af jeg skulle sætte enumerate i preamplen.. med så virker det *gg*

Brugbart svar (2)

Svar #4
17. maj 2006 af Rasmus.p (Slettet)

Ej hvad er det da for en lappeløsning! Det er sku' da ikke Word men (La)TeX der bruges her! Et af formålene med LaTeX er netop at man *ikke* skal tænke over så noget!

Følgende minimale eksempel illustrerer en bedre løsning, hvor TeX gør arbejdet.

\\documentclass{article}
\enewcommand{\\labelenumi}{\\arabic{enumi}.}
\enewcommand{\\labelenumii}{\\arabic{enumi}.\\arabic{enumii}}
\enewcommand{\\labelenumiii}{\oman{enumiii}}
%eller \oman{enumiii}
\\begin{document}
\\begin{enumerate}
\\item Nu
\\begin{enumerate}
\\item fjoller
\\item du
\\begin{enumerate}
\\item vidst!
\\end{enumerate}
\\end{enumerate}
\\end{enumerate}

\\end{document}


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Gør du det bare på den måde. Det kommer ud på det samme.

\\usepackage{enumerate} i præamblen og

\\begin{numerate}[1)]
\\item Her er item 1)
\\item Her står item 2)
\\item Her står item 3)
\\item Osv.
\\end{enumerate}

Derimod giver

\\begin{numerate}[a)]
\\item Her er item a)
\\item Her står item b)
\\item Her står item c)
\\item Osv.
\\end{enumerate}

Hvis du gerne vil redefinere \\labelenum*, så gør det, men ovennævnte løsning er ikke en lappeløsning. Det er en enkel løsning, der er fin for simple opsætninger. Vil du derimod have mere indviklede opsætninger, er du nok nødt til at redefinere \\labelenum*

Det, du nok harcelerer over, er en løsning a' la'

\\begin{enumerate}
\\item[a)] Her er item a)
\\item[b)] Her er item b)
\\item[c)] Osv.
\\end{enumerate}

Der er s'gu for meget MS Word over den løsning. Der lader man ikke LaTeX gøre arbejdet.

Brugbart svar (2)

Svar #6
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Rettelse til #5:

Enkelte steder står der 'numerate', hvor der skal stå 'enumerate'.


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. maj 2006 af Rasmus.p (Slettet)

Hr. Sigmund,
Du har ret, jeg læste ikke dit indlæg ordentligt, da jeg netop læste det som om, du skrev

\\begin{enumerate}
\\item[a)] Her er item a)
\\item[b)] Her er item b)
\\item[c)] Osv.
\\end{enumerate}

Det er min. Jeg kendte ikke enumerate-pakken.

Mvh. Rasmus

Brugbart svar (2)

Svar #8
18. maj 2006 af Mester_Bean (Slettet)

#7 ... hmm... hvad var der galt ved løsningen i #2 ?

Skriv et svar til: enumerate med enumerate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.