Dansk

Strunge - SSO :)

11. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)
Såeh, er det snart tid til SSO, jeg skriver i dansk om Michael Strunge himself, så jeg ville lige høre om der var nogen der havde noget godt liggende. Jeg har bestilt de bøger der er at finde rundt omkring i landt og fundet de net-sider der er (vil jeg da mene :)
Jeg skal (højst sandsynligt) skrive om hans digtsamling Verdenssøn.. Hvis der er nogle der har noget, er jeg interesseret :) Også bare kommentare :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2004 af slllls (Slettet)

Hej Slacz Mazi!

Jeg skrev om Strunge i danskopgaven i 1. g. Jeg skrev sammen med en veninde og vi fik et stort 10-tal. Vi skrev overordnet om hans forfatterskab om gik i dybden med kontrasten mellem hans mørke og dystre digte kontra de lyse og livsglade digte. Det var faktisk rigtig interessant og jeg er siden blevet en lille "Strunge-fan"
Vores indledning lød således:
"Michael Strunge (1958-1986) var en af de mest nyskabende repræsentanter for 80’ernes nye poesi.
Han var talsmand for den nye generations syn på verden og var allerede, mens han levede, et symbol for mange unge på frihed og oprør. Han står for mange som den ultimative digter. En sårbar, hudløs og kompromisløs poet, hvis livsværk er et åndeløst øjeblik af sol og himmel, sort og hvidt, døden, syner, kys, flænset lys og flænset mørke.
Hans forfatterskab bygger på den tætte forening af glødende livsfølelse og dødsforbundethed. I Strunges univers bevæger vi os i skift mellem negative og positive poler. Det er denne vekslen mellem afmagt og ekstase, død og lyst, vi har valgt at belyse. "
Håber du kan bruge det til et eller andet.. Skriv endelig igen! og held og lykke med opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2004 af slllls (Slettet)

Hej igen! Jeg har lige oploaded en dansk stil jeg skrev i slutningen af 2. g. hvor jeg tolker på to Stunge digte. Måske kan du bruge den til noget. Stilen hedder "To digte"
Der står at den vil være at finde om 5-7 dage hvis den bliver godkendt, så prøv at kigge efter den om en uges tid... Hvis det har interesse.

Svar #3
11. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

ok, tak tak :) Skrev også om Strunge i 1.G, om hans digtsamling UDAFNATTEN (fik 11 :).. Men jeg ser på, og tusind tak da :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2004 af Casanova (Slettet)

Slacz Maci>>> Hmm, hvordan kan du skrive om Strunge i SSO, når du har skrevet om det i 1.g?

Kan man det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Jeg mener også meget kratigt, at man ikke kan skrive om et emne, der har tilknytning til noget, man skrev om i 1. eller 2gsopgaverne

Svar #6
11. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Nye regler, de er lige trådt i kraft i år :) Min dansklærer ringede faktisk og sagde det, da han lige havde fået det af vide..
Man skal ikke længere opgive havd man har skrevet om i hhv. dansk -og historie opgaverne. Blot må opgaveformuleringen ikke være sådan at man kan kopiere passager fra en af disse opgaver.. Så min lærer sagde at jeg faktisk kunne vælge at skrive om UDAFNATTEN som i 1.g, blot skulle vi så sørge for at vægten og fokus blev lagt på noget helt andet, end den gjorde i 1.G.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2004 af Casanova (Slettet)

Det lyder mærkeligt! Men man lærer jo noget hverdag!

Svar #8
11. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Hehe, jeg troede heller ikke på det, før jeg så det på skrift :) Men.. sådan er det nu engang, jeg synes det er rart ;)

Skriv et svar til: Strunge - SSO :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.