Matematik

Tangent til stamfunktion

17. maj 2006 af kola2005 (Slettet)
Givet funktion med regneforskriften

f(x)= 4x+10 , x=R

Beregn den stamfunktion til f, som har linien
y= -2x+5 som tangent.

Hvordan????

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Da tangenten har hældningen -2 skal du løse ligningen
f(x) = -2
for at bestemme røringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm find først et punkt:
f(x)=-2
Indsæt derefter den fundne x værdi i f(x) og punktet er fundet.
integrer nu f(x)
og dermed får du: F(x)=......+k
Nu findet du k ved at indsætte punktet i F(x), når du nu har funder k, kender du nu stamfunktionen

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#2 Den fundne x værdi skal indsættes i tangentens ligning og ikke i f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du har selvfølgelig ret, mente også den men kom til at skrive f(x), men tak fordi du så fejlen:)

Skriv et svar til: Tangent til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.