Matematik
andengradsulighed
18. maj 2006 af
Gymnasie-tøsen (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave, jeg ved nemlig ikke hvordan jeg skal løse den:
Bestem a, så uligheden 0,5x^2+0,5x-1≤-2x^2+8x+a har løsningen [1;2]
Bestem a, så uligheden 0,5x^2+0,5x-1≤-2x^2+8x+a har løsningen [1;2]
Svar #2
18. maj 2006 af Gymnasie-tøsen (Slettet)
Ved tegnene ≤ skulle der stå større end eller lig med, altså:
0,5x^2+0,5x-1 større end eller lig med -2x^2+8x+a
0,5x^2+0,5x-1 større end eller lig med -2x^2+8x+a
Svar #3
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)
0,5x^2+0,5x-1 >= -2x^2+8x+a <=>
2,5x²-7,5x-1-a >= 0.
d = ..... = 66,25+10a
Sæt ind i
(-b+sqrt(d))/(2a) = 2
og
(-b-sqrt(d))/(2a) = 1
2,5x²-7,5x-1-a >= 0.
d = ..... = 66,25+10a
Sæt ind i
(-b+sqrt(d))/(2a) = 2
og
(-b-sqrt(d))/(2a) = 1
Skriv et svar til: andengradsulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
