Matematik

Differentialligning

18. maj 2006 af volcom1
nogen der har et forslag til hvordan man løser følgende problem:(det er uden hjælpemidler)

Bestem det andengradspolynomium som tilfredsstiller følgende differentialligning
2xP´(x)=P(x)-2x^2+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Deschain (Slettet)

2xP´(x)=P(x)-2x²+1

P(x)=ax²+bx+c
P'(x)=2ax+b

2x(2ax+b)=ax²+bx+c-2x²+1
4ax²+2bx-ax²-bx-c=2x²+1
3ax²+bx-c=2x²+1

Heraf kan du så udlede a, b og c.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af tigermis (Slettet)

Hvordan udleder du dem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af tigermis (Slettet)

Fordi jeg synes bare det ligner en ligning med 4 ubekendte?

Svar #4
18. maj 2006 af volcom1

jeg er heller ikke helt med på afslutningen af det der

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af Deschain (Slettet)

hov havde lige fået lavet en fortegnsfejl.. såden her:

2x(2ax+b)=ax²+bx+c-2x²+1
4ax²+2bx-ax²-bx-c=-2x²+1
3ax²+bx-c=-2x²+1

3ax²=-2x² <=> a=-2/3
bx=0 <=> b=0
-c=1 <=> c=-1

Svar #6
18. maj 2006 af volcom1

argh sådan, nice

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Husk at tjekke andre tråde først :-)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=211733

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=213751

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.