Matematik

Ligningssystemer

21. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)
Hejsa.. Kan ik huske hvordan man løser ligningssystemer ud.. Kan nogle evt. hjælpe mig med at regne 3 forskellige opg. ud.. Så jeg kan se hvordan man gør? Det ville være en stor hjælp :) På forhånd tak..

-x = 1-2y

2x + y = 6x+4y = -2

x/2 = y/3 = x+y+1/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Dit eksempel er atypisk, da det har 4 ligninger med kun 2 ubekendte - og ingen løsning.

Lad os tage et system med 2 ligninger og 2 ubekendte.

-x = 1-2y
2x + y = 6x+4y

I den første ligning isoleres x=2y-1. Dette substitueres ind i den anden ligning

2(2y-1)+y=6(2y-1)+4y
<=> (isoler så y, den kan du nok selv)
y=4/11
og dermed
x=2y-1=-3/11

Den benyttede metode er ganske enkelt isoler og substituer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Hmm, nevermind, jeg indså lige, at du mente dem som 3 seperate opgaver. Men metoden er, som jeg anviste.

Svar #3
21. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

ja.. det var li det jeg mente.. hehe.. som 3 seperate opgaver. Kan du ik forklare den 1.? Så kan jeg vist nok selv resten, hvis jeg ser hvordan du gør.. Synes at det var lidt indviklet :$

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

I den første har du ikke oplysninger nok. Med 2 ubekendte og kun en ligning, kan du kun konkludere, at

x=2y-1

Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.