Matematik
differentialligninger!!
22. maj 2006 af
Ritta (Slettet)
er der en venlig sjæl herinde som vil give mig et hint til at komme igang med min opgave i matematik...!
- Vis, at differentialligningen for antallet af neutroner som funktion af tiden N(t) er givet ved:
delta N/delta t = S + (k-1)/L * N(t)
- Vis, at differentialligningen for antallet af neutroner som funktion af tiden N(t) er givet ved:
delta N/delta t = S + (k-1)/L * N(t)
Svar #2
22. maj 2006 af Ritta (Slettet)
neutrontallet i tiden L vokser med k * N -n. i tiden dt sker dette dt/L gange og tilvæksten af neutroner vil derfor blive:
Sf * dt = (k* N- N) * dt/L <=>
(K - 1)/L *N * dt
får altså så : Sf = (K-1)/L * N
Sf * dt = (k* N- N) * dt/L <=>
(K - 1)/L *N * dt
får altså så : Sf = (K-1)/L * N
Svar #3
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Er det en fysisk sammenhæng du skal begrunde, eller er det ren matematik?
Er S, k og L konstanter?
Sædvanligvis beskrives sammenhængen som
N(t) = N(o)*e^(-kt)
Er S, k og L konstanter?
Sædvanligvis beskrives sammenhængen som
N(t) = N(o)*e^(-kt)
Skriv et svar til: differentialligninger!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
