Matematik

Haster

29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)
om vektor

a=5-t og b= 4
2 t plus 1

hvor t er tal??
bestem t således a er vnkelret på b


Har prøvte kommer ingen vejne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af vag (Slettet)

Hvis a er vinkelret på b skal a*b = 0.

5-t*4 = 0

Værsgo at isolere t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2006 af jgthb (Slettet)

prøv lige at opskrive dem lidt mere overskueligt. jeg er ikke med på, hvilke tal, som hører til hvilken vektor.

Men, i hvert fald går det nok ud på, at du skal udregne prikproduktet af dem, idet du sætter det til nul. (hvis prikprodukter er lig 0 er vinklen 90 grader). herefter kan du finde t, da du har en ligning

Svar #3
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

ups....undskyldmen så her A= (5-t/2) og b= (4/t plus 1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2006 af vag (Slettet)

Enig med jgthb...

Jeg har i hvert fald jokket i det kan jeg se :o)

Svar #5
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

Hvad skal jeg nu gøre for finde t? :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2006 af vag (Slettet)

a1*b1+a2*b2 = 0

Svar #7
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

5t gange 4= 20 plus 2 gange 1t= 2t??

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#3
hmm det er stadig ikke helt godt.. skal det forstås således:

a=(5-t ; 2) og b=(4 ; t+1) ???

men lige meget hvad skal du bare gøre som i #6

Svar #9
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

ja præcis....hvad skal jeg gøre nu? er det rigtigt hvad jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2006 af vag (Slettet)

Ja, det er umiddelbart lidt svært at se, da du muligvis har angivet vektorens koordinater med adskillelse af en skråstreg (brøkstreg?). Ellers må du prøve at præcisere koordinaterne yderligere.

Men er koordinaterne adskildt af skråstregen bliver ligningen følgende:

(5-t)*4 + 2*(t+1) = 0

Svar #11
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

hvad gøre jeg ved det ligning? det er jo det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2006 af vag (Slettet)

(5-t)*4 + 2*(t+1) = 0

20-4t + 2t+2 = 0

-2t = -18

2t = 18

t = 9

Så forbarmede jeg mig over dig - kan du se sammenhængen nu ? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2006 af vag (Slettet)

Sorry fejl!!

(5-t)*4 + 2*(t+1) = 0

20-4t + 2t+2 = 0

-2t = -22

2t = 22

t = 11

Så er den der! :-)

Svar #14
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

Hvad hvis a parallel b ? hvad vil du gøre der?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#14
Så skal determinanten være lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2006 af vag (Slettet)

"Hatte" den ene vektor og lade prikproduktet være lig 0.

Svar #17
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

hmm...ok tusind tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.