Matematik

Fibonaccital

30. maj 2006 af hundetjas (Slettet)
Hej!
Jeg sider og kikker på fibonaccital. og hans oprindelige definition er F1 = 1, F2 =1 og Fn + 2 = Fn + 1 + F n
Jeg er ikke helt med på hans definition, for når jeg afprøver den ved at sætte nogle fibotal ind passer det nogen gange, men ikke andre, så der må være noget jeg ikke er med på. Jeg har forstået det som: et hvilket som helst fibotal n + et der er 2 plasder større skal være det samme som, fibotallet + 1 plads større + fibotallet n igen.
Er der nogen af jer der kan få det til at passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af allan_sim

#0.
Det kommer jo direkte af definitionen.

Hvis F_{n+2}=F_{n+1}+F_{n}, så er

F_{n}+F_{n+2} = F_{n} + F_{n+1}+F_{n}

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2006 af allan_sim

#0.
Kan du give et eksempel på, hvor du ikke kan få det til at passe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

Det passer helt fint, hvis du skriver sådan:
F_(n+2) = F_(n+1) + F_n
Dvs. at hvis du har et fibonacci-tal og vil have det næste i rækken, skal du lægge det andensidste til det sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2006 af Piegee (Slettet)

Man lægger bare de 2 forgående tal sammen. 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8 osv

P

Skriv et svar til: Fibonaccital

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.