Matematik
periodelængde
31. maj 2006 af
hansdam (Slettet)
Jeg sidder og roder med en opgave. Jeg har en parameterfremstilling som ser sådan ud:
x(t) = 5*sin(t+2)
y(t) = 5*sin(1.5*t)
Hvordan finder jeg ud af hvor lang periodelængden er? Og hvordan forklarer jeg mig ud af det?
x(t) = 5*sin(t+2)
y(t) = 5*sin(1.5*t)
Hvordan finder jeg ud af hvor lang periodelængden er? Og hvordan forklarer jeg mig ud af det?
Svar #1
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
Periodelængden T er givet ved:
T=2pi/w
I dit første tilfælde er t=1, mens den er 1,5 i det andet.
Hvad du konkret skal forklare, afhænger en del af, hvordan din bog har gennemgået emnet om harmoniske svingninger, så prøv at læse i den og skriv så, hvis der er noget mere konkret, du ikke forstår.
T=2pi/w
I dit første tilfælde er t=1, mens den er 1,5 i det andet.
Hvad du konkret skal forklare, afhænger en del af, hvordan din bog har gennemgået emnet om harmoniske svingninger, så prøv at læse i den og skriv så, hvis der er noget mere konkret, du ikke forstår.
Svar #2
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
Ups, jeg fik læst dit indlæg forkert, så jeg prøver lige igen.
Perioden på x(t) er 2pi, mens den på y(t) er 2pi/1,5
Dvs, at x(t) har periodestart ved
0, 2pi, 4pi, 6pi osv
mens y(t) har periodestart ved
0, 2pi/1.5, 4pi/1.5, 6pi/1,5=4pi
Heraf ses, at den fælles periode er 4pi.
Perioden på x(t) er 2pi, mens den på y(t) er 2pi/1,5
Dvs, at x(t) har periodestart ved
0, 2pi, 4pi, 6pi osv
mens y(t) har periodestart ved
0, 2pi/1.5, 4pi/1.5, 6pi/1,5=4pi
Heraf ses, at den fælles periode er 4pi.
Skriv et svar til: periodelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
