Dansk

Bedømmelse!

01. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)
Ville lige hører, er det muligt at nogle her inde fra gad at bedømme min stil?

Her er den:

Tjørneskolens holdninger giver os et tydeligt billede af, hvad man mente om teknologien i 1990errne. I dag opfatter vi teknologien, som et hjælpemiddel og er stort set lettede over, hvor simpel en hverdag vi får takket ved af teknologien. I dag er vores holdninger om teknologi ”anderledes”.

Vi mennesker sætter alt for stor tillid til teknologien, uden at tænke over konsekvenserne. Teknologien er med tiden blevet en normal del af vores hverdag, og ikke mindst den verden vi lever i. Vores verden bliver mere og mere computer baseret. Næsten alle ejer i dag en personlig computer, hvilket ikke var tænkeligt for 20 år siden. Teknologien har haft stort betydning for vores verden og vores hverdag, men det har som regel også skabt komplikationer. Man lægger slet ikke mærke til, hvor meget ens hverdag er præget af teknologien, men der er altså sket en markant udvikling, de seneste år, hvilket har gjort livet lettere for de fleste mennesker. Vi lever i et samfund, hvor teknologien løbende udvikler sig og kræver hele tiden mere af os. Ved hjælp af teknologien, bliver vores grænser efterhånden ubegrænsede. Med tiden vil teknologien måske overtage og gøre os til de så kendte, Robotter. Det sker allerede, et godt eksempel er det kunstige hjerte, der bliver en hel naturlig del af kirurgiverdenen og noget vi tager, som en selvfølge. Men rent biologisk, er det ikke naturligt. Det er meget unaturligt. Og med disse vedvarende forbedringer af os selv og ved hjælp af teknologi, ender vi med at kunne kalde os selv for et menneske. Hvornår bliver det en selvfølge, at man kan koble sig på nettet ved hjælp af hjernen? Så kan man stille sig selv et nyt spørgsmål, er sindet heller ikke noget vi behersker mere? Er dette her menneskets opløsning? Hvornår er vi så forbedrede, at vi er mere ”opbyggede” end naturligt udviklede? Kan vi selv sætte grænsen, for teknologiens forblændede goder? Menneskets hensynsløshed kan resultere i voldsomme følger, som man slet ikke tænker på til dagligdagen!

Teknologien bruges desværre også til kriminalitet, hvilket har gjort liver meget hårdere, for f.eks. virksomheder. Konklusionen mellem eleverne på Tjørnegårdsskolen tyder på, at de hver især har deres mening, ligesom os andre.

Min hverdag er stærkt præget af teknologi, men for mit vedkommende, er det den personlige computer, jeg benytter til min dagligdag. Menneskeheden bevæger sig midt i en rivende udvikling indenfor teknologiverdenen. Vi mennesker tænker ikke over, hvor meget teknologien har overtaget, vi følger derfor ubevidst ikke med i, hvad det egentlig er der foregår, men tager alligevel stilling til det. Teknologien har altid haft stor betydning for menneskers levevis, i form af vedvarende forvandling. Der er også mennesker, der oplever teknologien som skræmmende, netop på grund af den accelererende udvikling og er tit bekymrede. Fremtidens teknologi har meget at byde på og jeg får det dårligere, hver gang jeg tænker på, hvad følgerne kunne være. Jeg stiller mig selv det samme spørgsmål hver gang: Går vi mennesker ikke i ”opløsning”, og mister vores grundstruktur til sidst? Det er noget af en dommedagsprofeti, men hvad nu hvis det var virkeligt? Den teknologiske udvikling, vil højst sandsynligt forsætte uhæmmet i et accelererende tempo, som næsten ingen forstår. Almindelige mennesker nægter ethvert forsøg på at gennemtænke dette, og de få, der har prøvet på det, når frem til uønskede og skræmmende fremtidsscenarier. Teknologien kan langt hen ad vejen være menneskehedens hjælper. Men igen kommer det uklare ind i mit perspektiv, nemlig at samme teknologi ofte bider sin egen herre, uden varsel.

Mange mennesker, måske alle har oplevet en periode i livet, hvor de tilsyneladende har alt, hvad de kan ønske sig, børn, dyre bil, lækkert hus, karriere, venner osv., men hvor der alligevel er tomhed og mangel på mening. Den tomhed vil jeg påstå handler om, at sjælen ikke får lov til at udfolde sig. Har vi tænkt på sjælen? Netop her tror jeg vi, som mennesker har noget teknologien ikke kan opbygge. Sjælen er det i os, der gerne vil lade vores liv udfolde sig, vores drømme, længsler og talenter. Selv ved de værst tænkelige begivenheder mener jeg, at sjælen vil begynde at kede sig hæderligt og inspirere menneskeheden til at genskabe balance og naturlighed igen.

Som det er nu kan jeg kun se tingene gennem mine egne øjne. Da jeg hverken er videnskabsmand eller professor, må jeg forholde mig til sandheden, som jeg ser den. Jeg er kun et ganske normalt udenforstående menneske uden afgørende indflydelse på den teknologiske udvikling. Teknologien vil højst sandsynligt udvikle sig yderligere og påvirke os mennesker og den verden vi lever i. Vi burde ikke se på det, som hverken en fordel eller ulempe, men blot som en forsat udvikling af det samfund vi lever i, eller hvad?.....

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Har lige læst den hurtigt igennem...
Udover en del sproglige fejl har jeg følgende at sige...
For det første argumenterer du langt fra nok til at understøtte dine påstande... Dette mener jeg er gældende for det meste af hele stilen... For det andet stiller du en lang række spørgsmål i starten som du ikke rigtig får diskuteret og herved ikke får gennemarbejdet. For det tredje er du alt for unanceret i den holdning i forhold til teknologien. Du bliver nødt til at bruge både fordele og ulæmper, hvis du ønsker at gengive en nuenceret behandling af en problemstilling som jo må være formålet...

Svar #2
01. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan godt se hvad du mener og værdsætter din hjælp :), men min hensigt i denne opgave er at få læseren til at tænke se på teknologien i en anden perspektiv..

Men tak! :)

Svar #3
01. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Og nej der er ingen problemstilling :), fristil!

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Jeg ville stadig sige at hvis du ønsker at få din spørgsmålstegn vedrørende teknologien til at virke nogenlunde troværdige, bliver du altså nødt til at være mere nuanceret...

Svar #5
01. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan du komme med nogle råd så???

på forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Ja nævn også gode sider ved teknologie og diskuter dem mod de dårlige... Og så bliver du også nødt til at nævne nogle eksempler der kan understøtte dine påstande... At vi ser kriminalitet i forbindelse med teknologi har jo ikke det store at gøre med individets role i det moderne samfund...

Skriv et svar til: Bedømmelse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.