Matematik

Help! :/

01. juni 2006 af Maria89006 (Slettet)
Hejsa..

Er der nogle som kan hjælpe mig med at udregne en andengradsligning?

Her er et eksempel:

3x^2+18x-21=0

Jeg ved at jeg skal udregne diskriminanten først vha. formlen: b^2-4ac.

Og derefter fås løsningerne x= -b± (kvadratroden af d)/2a.

Men når jeg så prøver at udregne det kan jeg slet ik få det til at passe med facittet, {-7,1}.
Jeg får facittet til en masse decimaltal :S

Er der nogle som kan passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af Aubrey (Slettet)

d=18^2-4*3*-21=576
x=-18+24/2*3 og x=-18-24/2*3
x=1 og x=-7 så d passer fint med facit...

Svar #2
01. juni 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hvor får du de 24 fra?
Skal man så ikke tage kvadratroden af de 576?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

I det konkrete eksempel:

d = b^2-4ac = 18^2-4*3*(-21) = 576

x = [-b±sqrt(d)]/2a = (-18±24)/6 = 1 og -7

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det er nok lommeregneren, der "snyder". Sæt en parentes omkring hele tælleren, ellers får du kun divideret diskriminanten med 2a. Det er en klassisk fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2006 af Aubrey (Slettet)

#2 24 er kvadratroden af 576...

Svar #6
01. juni 2006 af Maria89006 (Slettet)

Ok tak.. Og ja det er lommeregneren som "snyder".. har jeg li fundet ud af ;)

Hej hej ..

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2006 af Herter (Slettet)

Ja man skal passe på med de paranteser ;)

Skriv et svar til: Help! :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.