Matematik

Einstein..... (teori)

19. januar 2004 af 220986 (Slettet)
er der nogen der kan henvise mig til Einstein's relativitetsteori?
og evt. hvordan man bruger(regner) den...?
tak

Svar #1
19. januar 2004 af 220986 (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2004 af 404error (Slettet)

Tænker du på noget specielt? Den specielle relativitetsteori kan forstås på gymnasieniveau, men kræver dog en rimelig solid matematisk baggrund. Du kan f.eks. se på følgende opgave:

http://www.studi.dk/opg/pdf/o1265.pdf

Den generelle relativitetsteori, der beskæftiger sig med de geometriske egenskaber for rumtiden er meget kompliceret og kræver grundigt kendskab til avanceret differentialgeometri - vist nærmere bestemt Riemannske mangfoldigheder. Det er langhårede sager og kræver i hvert fald en bachelorgrad i matematik med et par solide geometrikurser.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Det kommer an på, hvor meget du vil vide, men på nedenstående link findes en bog på engelsk, der omhandler både den specielle og den generelle relativitetsteori: http://www.bartleby.com/173.
Ellers har jeg, via Fagenes Infoguide, fundet følgende hjemmeside: http://infoguide.emu.dk//HitCounter.pub?linkid=6418&url=http://casa.colorado.edu/~ajsh/sr/sr.shtml.
Jeg har ikke selv prøvet den, men den er beskrevet sådan på Fagenes Infoguide: Glimrende websted som giver en introduktion til den specielle relativitetsteori. Gode forklaringer og gif-animationer, der viser f.eks. de grundlæggende postulater, de kendte paradokser, tidsforlængelse, længdekontraktion og Lorentz-transformation. Passende til gymnasieniveau.

Skriv et svar til: Einstein..... (teori)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.