Studievejledning

Klage?

13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)
Hej!

Jeg har lige været oppe i geografi og fik 8, hvilket jeg er meget utilfreds med. Jeg går i 2.g og siden geografi var den eneste eksamen jeg skal op i i år, havde jeg læst pensum igennem 2 gange plus taget notater, for at være forberedt.=D Jeg kom op i dansk landbrug og statede med at redegøre for Fourastiés teorier, dernæst omlægningen af landbruget fra afgrødeproducerende til mere animalsk baseret, og årsagerne hertil. Jeg sluttede med at beskrive det danske landbrugs fremtid, og inddrog herunder landbrugsbistand, ulande og økologi. Censor og lærer stillede kun 1 spørgsmål til det.

Før jeg sluttede af skulle jeg forklare udviklingen af en dansk gård over ca. 100 år, altså afgrødesammensætning osv. og årsager til ændringer. Det havde jeg ikke fuldstændig styr på, men kom sgu alligevel igennem det.

Censors og lærers begrundelse for at give mig 8 var at jeg ikke vidste hvad fabriksroger var eller bruges til, og at jeg havde sagt at byg blev eksporteret efter 1900(som censor mente jeg havde fastslået før). Det med byg skulle jeg have vidst, men det med at vide hvad fabriksroger er, er fuldstændigt åndsvagt da det ikke var opgivet i pensum. Desuden sagde jeg ikke definitivt at korn ikke blev eksporteret efter 1900tallet. Jeg sagde, at eksporten faldt drastiskt fordi USA havde dampmaskiner, der kunne fragte korn fra USA til Europa til billigere priser end, hvad danskerne kunne producere det til.

Jeg synes ikke at karakteren er berettiget, men hvad synes i? Skal jeg brokke mig, og er det muligt at komme op til en omeksamen når man er bestået?

Desuden skal det lige siges, at jeg kun kiggede på min disposition en gang, og det var da de spurgte om jeg havde mere at sige.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Hvis du føler du er blevet uretfærdigt behandlet skal du klage... hvis du ikke får medhold kan du altid tage faget om som selvstuderende næste år...
Er der flere der har gjort i min klasse... du skal bare have gået om inden du er færdig med de andre eksamener ellers kan den ikke laves om...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2006 af Tissi (Slettet)

#0
Så vidt jeg kan huske, at Allan_Sim herinde har beskrevet i andre lignende tråde, så skal der være en reel forskel imellem dén karakter du fik til eksamen og dit generelle niveau/din standpunktskarakter - ellers vil du ikke få noget ud af det, men derimod risikere at gå ned i karakter.

Svar #3
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

Hvad mener du med selvstuderende? Altså efter gym eller sideløbende med 3.g?

Svar #4
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

#2 - De kan vel ikke sætte mig ned i årskarakter eller eksamenskarakter bare fordi jeg klager over min eksamenskarakter?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2006 af Tissi (Slettet)

Jeg mener rent faktisk, at man godt kan gå ned i karakter ved sin eksamenskarakter - jeg har i hvert fald hørt sådanne oplevelser.

Men evt. se:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=210959&h=klage%20over

Svar #6
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

Tak.. Min årskarakter ligger på 9, så der er ikke en forskel på to, men mener stadig at karakteren er uberettiget, og at det ikke burde trække ned at jeg ikke ved noget, som ikke står i pensum.

Men jeg snakker med min studiebejleder og tager det derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2006 af mommom (Slettet)

#1 Stenalt. Jeg fornemmer, at du ikke har styr på dine begreber. Prøv at uddybe dem engang..

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2006 af Tissi (Slettet)

#6
Ja, så må du endelig berretige, hvordan det gik, her i denne tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

#3
Du skal tage det som selvstuderende sideløbende... så får du bare en ekstra eksamen oven i de andre... som sagt du skal have haft din omeksamen sammen med de andre eksamener... ellers kan den ikke laves om...
#7 Hold kæft du er dekadent!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2006 af lillelise (Slettet)

#9 ka man også det når man ikke kom op i et fag man gerne ville have været oppe i?

Svar #11
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

Jer der har været oppe i geografi og kender emnet - synes i jeg ska klage?

Svar #12
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

Anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. juni 2006 af cdc (Slettet)

det værste der kan ske er, at du ikke for medhod i klagen, så hvis du synes det var uretfærdigt synes jeg du skal prøve, men sørg for at havde klare præcise, og gode argumenter.

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. juni 2006 af fixer (Slettet)

Til enhver der overvejer at klage fordi man ikke opnår hvad man forventede har jeg kun een ting at sige:

Læs artiklen "Unskilled and unaware of it"
www.apa.org/journals/features/psp7761121.pdf

eller den destillerede popudgave
www.damninteresting.com/?p=406

og lad være med at spilde systemets tid og penge.

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. juni 2006 af mommom (Slettet)

#10 du kan ikke gå op som selvstuderende i et fag, som du ikke før har været oppe i eksamen i. Så hvis har været uheldig med en dårlig årskarakter i et fag, som du ikke skal op til eksamen i, er det bare sur røv...

#9 jeg vil gerne have en respektfuld tone i denne tråd. Dine mysogyniske pertuberende svar gavner ikke forumet på NOGEN måde..

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. juni 2006 af Ok_fisk (Slettet)

2 ting:
1: Du har altid mulighed for at klage, du kan aldrig gå ned i karakter, mindst blive på den samme.
2: Tager du omeksamen i 3.g (hvilket du vist kan uanset hvad) så er det også her den højste der tæller.. er du dumpet 2. gang, får du bare 8 som før..
Mener det er sådan de regner det ud..
- men: er det værd i 3.g med 5 eksamener for at gå en karakter op?? 4 mundtlige er nok i forvejen, og den 5. lægger de mere eller mindre som de har lyst til..

Brugbart svar (0)

Svar #17
13. juni 2006 af allan_sim

#2.
Det har jeg bestemt aldrig sagt - i så fald har jeg talt i vildelse :-)

Eksamenskarakter og årskarakter er to uafhængige ting, og en klage over en eksamen gar absolut intet med standpunktsniveauet at gøre.

#0.
Det beskrives fint i #16, hvad de formelle muligheder er. Du skal være opmærksom på, at en klage skal være skriftlig og baserete på konkrete klagepunkter. Yderemere skal du være opmærksom på, at censor har noteret alt ned fra eksaminationen, hvorfor man sjældent får noget ud af det, hvis der ikke har været procedurefejl. At censor og lærer kun stillede 1 spørgsmål til din gennemgang, er ikke et argument for ikke at give 8.

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. juni 2006 af nielsen21 (Slettet)

Hvornår har du været oppe? for du skal huske at hvis du beslutter dig for at klage, skal det være indenfor et vis tidsrum.
Derudover er jeg enig i at det er meget usikkert om du får noget ud af din klage netop pga det der står i #17.
Skoler oplever hvert år at elever vil klage fordi de ikke mener at den karakter de har modtaget er berettiget. Det skal siges at der er to personer til at vurdere din præstation. en lærer og en censor. Hvis de begge er enige om at give dig 8 eller hvis den ene mener det og den anden ikke er svær at overbevise om det, så er der jo nok noget om det.

Men prøv. Det værste der kan ske er jo ikke så slemt endda.

Good luck

Brugbart svar (0)

Svar #19
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#0,

Når du skriver "fabriksroger", mener du så fabriksroer? Ellers ved jeg ikke helt, hvad du taler om.

Hvis du er blevet spurgt om et begreb, som beviseligt ikke er pensum, og dit manglende svar ydermere er blevet brugt som en del af begrundelsen for din karakter, så har du måske af den grund basis for klage. I den forbindelse skal du selvklart stave ordet korrekt :)

Svar #20
13. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

#16 - Jeg ved jeg kan mere end til et 9tal, så vi snakker om mere end en karakter. Desuden har jeg notater til alle emner, og kan nemt læse pensum igennem igen selvom jeg har andre eksaminer jeg også skal op i.

#17 - At de kun stillede et spørgsmål er næppe mit eneste argument, men det er alligevel underligt at de ikke spurgte mig om mere hvis det åbenbart var så ringe.

#18 - Jeg var oppe den 7. juni.

#19 - Ja, det er fabriksROER.=D

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.