Matematik

numerisk værdi

13. juni 2006 af parisa (Slettet)
hej

har fået dette spørgsmål til årsprøve:

"Du skal inddrage løsninger af ligninger med numerisk værdi"

jeg forstår ikke helt hvad der menes med dette??

har prøve imorn: så det haster!!
jeg takker på forhånd!

parisa

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Duffy

Husk at

|x| = { x , x >= 0 , -x , x
Løs så ligningen

|x| = 4


Løsning:

Der SKAL DELES op i de 2 tilfælde...


prøv nu



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2006 af Svk (Slettet)

Eks. på en ligning med numerisk værdi: |x|=10 eller Abs(x)=10, for at gøre det let.

Svar #3
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

#1
så vidt som jeg har forstået det bliver de vel bare x=4..?

eftersom x jo (altid) er plus i numerisk værdi.... eller er jeg helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2006 af Duffy

|x| = 4

giver

For x>0:

x = 4

For x
-x = 4

dvs

x = -4


Altså er der 2 løsn:

x E {-4, 4}



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2006 af Svk (Slettet)

x behøver ikke at være postiv, når vi ser på numeriske ligninger. x kan nemlig antage to værdier, nemlig x=4 (som du sagde) og x=-4, for |-4|=4.

Svar #6
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

hmm.. okay... hvis jeg nu vil lave en ligning med numerisk værdi som jeg vil løse:
fx: |-x-4x-2|

x+4x-2
x+4=2
5x=2

x=5/2 x>0
og
x=-5/2 x
hmm.. sådan har jeg forstået det.. hvad siger i?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2006 af Duffy

#6: Nej! Jeg kan ikke se nogen ligning!!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

|-x-4x-2| skal være LIG med noget. Ellers er det ikke en LIGning ;)

Svar #9
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

nå ja.. ups selvfølgelig!hmm.. hvis vi nu siger |-x-4x-2|=o...?

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Eks:

|3x+12| = 6

<=>

3x+12 = 6 v 3x+12=-6

<=>

3x = -6 v 3x = -18

<=>

x = -2 v x = -6

Husk endeligt - gør prøve ved at sætte de fundne værdier ind i den oprindelige ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Hvis du ser på |x+2|=2 så har den 2 løsninger hvor en løsning der den hvor det der står inden i numerisk tegnene = 2 og en hvor det er lig -2 fordi:

|2|=2 og |-2|=2

Så du skal løse x+2=2 og x+2=-2.

At forklare ud fra |-x-4x-2|=0 er ikke særlig pædagogisk da +0 og -0 er lig...ja nul. :)

Svar #12
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

er det stadig galt??
Det kan være et hvilket som helst eksempel... jeg vil bare se om jeg har forstået det (hvilket jeg endnu ikke har -hjælp!)

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#12,

Forstod du mit eksempel i #10?

Prøv selv at løse
|-2x+8| = 4
på tilsvarende vis.

Svar #14
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

#12 jeg, det forstod jeg godt

|-2x+8| = 4

x=2
og
x=-2


#11

x=0
og
x=4

hvad sir i guys?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#14,

Desværre forkert.
x=2 er ganske rigtigt en løsning, men x=-2 er absolut ikke nogen løsning. Hvis vi gør prøve, ses dette let:
|-2*-2+8| = |12| = 12
men det skulle jo give 4.

Prøv at læse mit eksempel i #10 en gang til, langsomt om grundigt. Du skal være helt sikker på, at du forstår hvert enkelt skridt. Prøv derefter at løse uligheden
|-2x+8|=4 igen.

Svar #16
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

#15

jeg bliver ved med at få x til 2 OG -2!?

2x+8=4
2x=-4/2

x=-2

hvad gør jeg forkert? kan godt se det når jeg gør prøve, men ikke når jeg udregner.. jeg mener jeg har gjort det samme som i #10...?

Brugbart svar (0)

Svar #17
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#16,

Du har ikke gjort det samme. Se rigtigt grundigt på disse to linier.

|3x+12| = 6
<=>
3x+12 = 6 v 3x+12=-6

Gør så det samme med opgaven - del op i to dele og løs disse hver for sig.

Du må IKKE bare løse den ene del, hvor du får x=2 og så tro, at x=-2 dermed automatisk er den anden løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

For at (måske) forenkle tingene lidt:

Løsning 1: Smid nummerisk tegnene væk og løs ligningen.

Løsning 2: Smid nummerisk tegnene og gang med -1 (På en af siderne af lighedstegnet).

Brugbart svar (0)

Svar #19
13. juni 2006 af kopo (Slettet)

#17

jeg har løst ligningerne hver for sig, og jeg bliver ved med at få det ene til -2... kan VIRKELIG ikke se hvad jeg gør forkert..???

Svar #20
13. juni 2006 af parisa (Slettet)

#17

bare så i ved det er kopo=parisa..

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.