Religion

hvad siger hvem

13. juni 2006 af kvillebro (Slettet)
Jeg skal til eksamen i morgen og vil gerne have hvis nogen kunne ridse op hvilke holdninger/fortolkninger følgende personer har:
(kristendommen)
P.G. Lindhardt
J. Møllehave
K.E. Løgstrup
S. Krarup

(Islam)
Ralf Pittelkow
Nasser Khadar.

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af mommom (Slettet)

Lindhardt = fundamentalist

Møllehave = snakker lort

Krarup = racist.

men jeg tror ikke du skal nævne det til eksamen..

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Mht. Naser Khader, så mener jeg at han INTET har med islam at gøre, selvom han bruger islam til at fremme sin sag.

Jeg har selv studeret islam meget, eftersom jeg har en masse muslimske venner for at sætte mig ind i deres religion, kultur osv, og jeg kan intet se hvad han skulle have med islam at gøre. Selv hans nye gruppe, moderate muslimer indeholder kun folk som er ateister (de har selv udtalt det)

Jeg synes ikke at man kan placere ham nogen steder, fordi han render rundt efter den ene sag efter den anden, for at opnå noget. Han er en ren populist.
Verden er ude efter islam og muslimer, og ved at udnytte islam, så prøver han at blive accepteret blandt folk, som hader islam.

Hilsen Marie K.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2006 af afghan (Slettet)

#2 nemlig! bedre kan man ikke beskrive den dobbeltmoralske Naser khader og hans misbruge/ udnyttelse af islam.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2006 af twg (Slettet)

Ovenstående beskrivelsen er Naser Khader i en nødeskald...Han er ren populist og graver grøfter i stedet for at bygge broer!

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2006 af baumann (Slettet)

K. E. Løgstrup, professor i teologi ved Århus Universitet engang, 1905-1981.

Løgstrup er hermeneutisk fænomenolog, bl.a. under indflydelse af Hans Lipps og Martin Heidegger.

Løgstrup var stært religiøs, men han troede ikke på Gud som Algod. Istedet bruger han udtrykket "før-etisk", hvad der også ses i hans udtalelse om at "Humant set er Gud i sit skaberværk overdreven med skønhed, grusom med ondskab og ødsel med tilfældigheder". Løgstrup taler om den metafysiske treenighed, som består af Skabelse, Tilintetgørelse og Gud.

Løgstrup er ikke teolog, men derimod religionsfilosof; han tolker ikke Bibelteksterne frem til en meningsangivelse, derimod mener han at man fænomenologisk kan observere de suveræne livsytringer. Mennesket VIL det gode, ubevidst, og formås at de suveræne livsytringer til det. Såfremt man undlader at følge disse, ligger man under for en etisk fordring.

Løgstrup mener også at livsytringer og skønhed i Verden peger på "en religiøs tolkning", dvs. Guds existens er nærværende at antage.

Svar #6
15. juni 2006 af kvillebro (Slettet)

Tak for svar. Jeg har været oppe - og kom desværre op i islam hvilket jeg ikke var rustet til - fik 8 :(

Held og lykke med resten af jeres eksaminer!

Mvh Kirstine

Skriv et svar til: hvad siger hvem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.